https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-must-now-hold-above-these-levels-to-break-60k
https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-must-now-hold-above-these-levels-to-break-60k

Bitcoin zorluğu piyasa düzeltmesini yaptıkça art arda ikinci olumlu ayarlamayı kaydediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in madencilik zorluğu, düşen madenci gelirine rağmen artmaya devam ediyor.Madencilerin blok ödül almasının ne kadar zor olduğunu ölçen Bitcoin madenciliği zorluğu, BTC.com tarafından sağlanan verilere göre yüzde 1,05 artarak 20,82 trilyona yükseldi.

Bu, ağın ikinci ardışık pozitif ayarlamasıdır. 9 Ocak’ta, Bitcoin’in zorluğu yüzde 10.79 arttı ve bu artış, Eylül 2020’den bu yana en büyük artış oldu.

Yaklaşık iki hafta içinde gerçekleşmesi beklenen bir sonraki ayarlamanın da yeşil bölgede olacağı tahmin ediliyor. Ancak piyasanın yakın gelecekte nasıl davranacağına bağlı olarak işler değişebilir.

Difficulty

Madencilik Bitcoin için hiç bu kadar zor olmamıştı

En son artışın ardından, Bitcoin tarihinin en rekabetçi iki haftalık madencilik dönemini yaşayacak. Bu durum madencilerin oyunda kalmak için birinci sınıf donanıma ihtiyaç duyacağı anlamına geliyor. Mayıs ayındaki dört yıllık yarılanmadan bu yana zorluk yüzde 37,5’in üzerinde arttı

Madencilerin yeni kripto paralar üretmesinin ne kadar zaman aldığına bağlı olarak, yukarıda belirtilen metrik, her 2016 mayınlı blokta ayarlanıyor.

Hash gücüne bakıldığında, Bitcoin ağının toplam işlem gücü 17 Ocak’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 155 TH / sn’ye yükseldi. Büyüyen ağ kapasitesinin etkisini azaltmak için, pozitif ayarlamalar gerekiyor. Bitcoin Mart 2020’de gerilediğinde ve madenciler teslim olduğunda, zorluk 2011’den beri en büyük düşüşünü gördü.

Düzenli ayarlamalar, piyasanın ne eksik tedarik ne de aşırı arz edilmediğinden emin oluyor ve böylece mükemmel dengeyi koruyor.

Madenciler, düşen gelirlerinden etkilenmiyor

Bitcoin 42.000 $ ‘a yükselirken, Bitcoin madencilik sektörü rönesansının ortasında yer alıyor. Yeni üst düzey ASIC’lere olan talep o kadar güçlü ki, önde gelen üreticiler kıtlıklarla başa çıkmak için çabalıyor.

7 Ocak 2021’de madenci geliri günlük 45,1 milyon dolara yükseldi, ancak daha sonra kripto para piyasasına paralel olarak iki haftadan kısa bir süre içinde 30,3 milyon dolara düştü.

Miner revenue

Ancak bu durum rekor seviyelerine yaklaşan hash gücünü etkilemedi ve bu da başka bir pozitif zorluk ayarlamasıyla sonuçlandı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin