Bitcoin zirvede ancak bu 3 metrik şaşırtıyor
Bitcoin zirvede ancak bu 3 metrik şaşırtıyor

Bitcoin zirvede ancak bu 3 metrik şaşırtıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber –  Twitter, Wikipedia ve hatta Google arama faaliyeti, lider varlık Bitcoin ile ilgili hala farkında olmayan bir dünyaya işaret ediyor.

Bitcoin (BTC) bir hafta içinde %30 artış kaydetti ve 16 Aralık’ta 23.777 $’a ulaştı. Ancak veriler, henüz dünyadaki çoğu kimsenin bu alanı bilmediğini gösteriyor.

Bitcoin’in son zamanlarda neler yaptığına dair halkın farkındalığını izleyen grafiklere göre, ilgi, tam olarak üç yıl önce 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığı zamanki gibi değil.

Trend olma durumu

Resmi olarak “CT” olarak da bilinen kripto Twitter’ı düzenli olarak okuyan herkes, tüm sosyal ağın 2020’de Bitcoin fiyat hareketleri etrafında döndüğü izlenimine sahip olabilir.

Durum böyle değil, ancak istatistikler CT’nin ötesinde, Bitcoin’in bu yılki en yüksek ve en düşük seviyelerinin pek de trend olmadığını gösteriyor.

Statüko yeni değişmeye başladı. Ancak analiz kaynağı TheTIE’ye göre tweet seviyeleri, Bitcoin 20.000 doların biraz altına düştükten sonra, yaklaşık olarak Ocak 2018’deki seviyelerindeydi.

Fiyat hareketiyle adım adım ilerlerken, Twitter faaliyeti, Bitcoin ve ana akım söz konusu olduğunda duyarlılıkta tuhaf bir tersine dönmenin göstergesidir. Fiyat balonları ve kriminal entrikalarla ilgili manşetleri gören tüketiciler, garip sürpriz tanıtım kampanyası dışında kriptoyu tamamen reddetmiş gibi görünüyor.

Wikipedia, Bitcoin hakkında bilgi edinme arzusu göstermiyor

Wikipedia’daki Bitcoin’in popülaritesine bakıldığında teori doğrudur. Aralık 2020’deki sayfa görüntülemeleri, normalde düz olan bir arazide küçük bir artışa işaret ediyor.

Ocak 2018 ile karşılaştırıldığında, hiçbir rekabet söz konusu değil. Bitcoin’in ne olduğunu öğrenmek için iştah, bugünkünden çok daha yüksekti.

İlginç bir şekilde, Covid-19’u çevreleyen kriz ve Mart ayında piyasalar üzerindeki etkisi, Bitcoin’in rekor düzeyde toparlanmasının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birleştiğinde, çoğunluğun dikkatini çekmeyi başaramadı.

Çok azı Google’da Bitcoin’i arıyor

Son olarak, İnternet kullanıcılarının ne aradıklarının küresel bir ölçüsü, Bitcoin’e yönelimin ne düzeyde olduğunu ve dönüşüm potansiyelinin altını çiziyor.

Google Trends verilerine göre belki de en şaşırtıcı grafikte, “Bitcoin” terimi bu hafta Aralık ayının başlarına ve hatta Kasım ayına göre daha az popüler.

Mayıs’ın yarılanma olayı bile bu haftanın tüm zamanların en yüksek fiyatlarından daha popüler oldu.

Kanıtların tümü, Bitcoin’in üç yıl öncekinden farklı bir varlık olmasına rağmen, ana akım bilincine bile dokunmadığı gerçeğine işaret ediyor. Ancak kurumlar şimdiden oyunun önünde yer alıyor.

Bu fenomen hakkında yorum yapan popüler Twitter hesabı Polkadot Brown, kişisel bağlantılarının yalnızca BTC / USD tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığında – paradoksal olarak – satın almaya hazır olduğunu söyledi.

Brown “Bu durum, çoğu perakende yatırımcısının zihniyetidir” diyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin