featured

Bitcoin zincir verileri: Kâr ve zarar eşit mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Gerçekleşen kayıplar, zararla satılan tüm Bitcoin’lerin toplam USD kaybını gösterir. Gösterge, Mayıs 2022’de BTC 34.000 dolardan işlem görürken 1.5 milyar doların (kırmızı daire) üzerinde zirve gerçekleştirmişti. Kayıplara büyük olasılıkla Nisan ayında tüm zamanların en yüksek fiyatına yakın olan bölgede oluştu. Yani 63.000 $’a yakın satın alan satıcılar neden oldu. Bitcoin zincir verileri daha da farklılık olduğunu bizlere gösteriyor.

BTC fiyatının düşmesine rağmen, gerçekleşen kayıplar 1,05 milyar dolarlık biraz daha düşük bir seviyeye ulaştı. Burada satıcılar ya önceki düşüşü satın alanlar ya da sonunda teslim olan tüm zamanların en yüksek sahipleri olabilir.

Gerçekleşen kayıplar daha sonra Aralık 2021 ve Ocak 2022’de iki kez zirve yaptı (siyah daireler). Gerçekleşen bu iki kayıp zirvesi, Temmuz 2021’de görülene çok benziyor.

İlginç bir şekilde, BTC fiyatının düşmesine rağmen değerler o zamandan beri 600 milyon dolar civarında seyrediyor. Bu, tüm zamanların en yüksek alıcılarının ya teslim olduğunu ya da sahip olduklarını gösteriyor.

Bitcoin zincir verileri: BTC kar elde etti

Gerçekleşen kâr, Ocak 2021’de 3 milyar doların üzerine çıktı. Bu da siyah bölgeyi temsil ediyor. O zaman tüm zamanların en yüksek fiyatı olan 40.400 dolara denk geliyor. Bunu takiben, gerçekleşen kârlar Temmuz 2021’de 230 milyon dolara kadar düştü. Yerel BTC fiyat tabanına (kırmızı daire) çok yakın. Bitcoin zincir verileri, bunları sergiliyor.

Şu anda, gerçekleşen zarar değerleri, gerçekleşen kayıplara benzer şekilde 600 milyon dolar civarında seyrediyor.

Bitcoin zincir verileri: Net gerçekleşen kâr/zarar

Son olarak, Net Gerçekleşen Kâr/Zarar göstergesi, 24 Ocak dibi (siyah daire) dışında, kâr/zararın 0’a yakın olduğunu gösteriyor. Bu, işlem gören BTC’nin çoğunluğunun mevcut fiyata çok yakın satın alındığı anlamına geliyor.

Sadece ikisi arasındaki oranı alan gerçekleşen kâr/zarar göstergesi de şu anda birde. Bu, gerçekleşen kârların, gerçekleşen kayıplara kabaca eşit olduğu anlamına gelir.

İlginç bir şekilde, gösterge Ocak 2022’de 0,54’e düştü. Bu, Mart 2020’de ulaşılan değerin aynısı. Ayrıca, göstergenin 1’in altına düştüğü önceki iki zaman (siyah daireler) geçici BTC fiyat diplerini işaret etti. Aynı şeyin bu sefer de gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini göreceğiz. Bitcoin zincir verileri oranları grafiklerle net şekilde kendini belli ediyor.

 

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin