featured

Bitcoin zincir üstü analizi, satın almak için en doğru zamanı belirledi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bu yazıda, piyasa lideri olan Bitcoin’in zincir üstü verilerine bakarak, uzun ve kısa vadeli yatırımcıların durumları incelenecektir. Buradaki amaç, BTC’nin ayı piyasasının hangi aşamasında olduğunu belirlemeye çalışmaktır.

Tarihsel zincir üstü analiz, sınır çizgisinin 155 gün olduğu iki tür tutucu arasında sabit bir gerilim olduğunu gösterir. Boğa piyasaları sırasında, uzun vadeli sahipleri (LTH’ler) sistematik olarak BTC token’larını kısa vadeli olanların lehine satarlar. Kâr elde ederler, riski azaltırlar ve genellikle varlıklarının çoğundan boğa piyasasının zirvesinde kurtulurlar.

Tersine kısa vadeli sahipleri (STH’ler), ayı piyasası sırasında BTC token’larını bu süre boyunca biriken uzun vadeli sahipler lehine satarlar. Buna karşılık, yükselişin devam edeceğini varsaydıkları için fiyat yükseldiğinde satın almaktan mutlu olurlar. Boğa piyasasının zirvesinde, önemli ölçüde değer kaybeden pahalı kripto cüzdanları ile baş başa kalırlar.

Kısa vadeli ve uzun vadeli sahipler arasındaki oran

Yukarıda özetlenen tarihsel ilişki, kısa ve uzun vadeli sahipler arasındaki oranın bir tablosu ile gösterilmektedir. Kâr veya zararda uzun ve kısa sahipleri tarafından tutulan dolaşımdaki arz miktarının bir tablosudur.

Bitcoin grafik

Önceki 2014-2015 ve 2018 ayı piyasalarında ve 2020 çöküşünde yeşil alana ulaşmak, BTC’nin dibe vurma süreci ile ilişkilendirildi. Yeşil alan 0,25 ile 0,28 aralığında ve Bitcoin arzının çoğunun (%70’den fazla) uzun vadeli sahiplerinin elinde kaldığı bir durumu gösteriyor.

Bitcoin analisti @StackSmartly, bu grafiğe “kısa vadeli sahipler esasen öldü” şeklinde bir yorum yazdı. Daha sonra ekledi, “Sadece akıllı para hayatta kaldı. #Bitcoin için sağlıklı bir işaret.”

Maliyet esası

Bitcoin için bir ayı piyasasının aşamasını tahmin etmeye yardımcı olan bir başka gösterge, iki tür yatırımcı için sözde maliyet temelidir. Finansal jargonda, bir yatırımın kârlı olup olmadığını belirlemek için maliyet esası kullanılır. Maliyet esası, satış fiyatı ile satın alma fiyatı arasındaki fark olan sermaye kazançları veya kayıplarının hesaplanmasına yardımcı olur.

İki tür BTC sahibi için maliyet esasını hesaplayan zincir üstü göstergelere baktığımızda iki farklı değer görüyoruz. Uzun vadeli sahipler için mevcut maliyet temeli 22,000 dolar civarındadır. Bu, devam eden düşüşlere rağmen, uzun vadeli sahiplerin hâlâ piyasada kâr elde ettiği anlamına geliyor.

Buna karşılık, kısa vadeli sahipler için maliyet temeli bugün 40,000 doların hemen altında. Bu, tuttukları kripto para birimlerinin satın alma fiyatının altında olduğu için bir kayıp kaydettikleri anlamına gelir.

STH-LTH maliyet esas oranı

BTC piyasasının genel sağlığına ilişkin ek bir gösterge, STH-LTH maliyet esas oranıdır. Gerçekleşen LTH ve STH fiyatının oranı olarak hesaplanır. Tarihsel olarak, STH çizgisi LTH çizgisinin altından geçtiğinde, STH-LTH maliyet esas oranı, Bitcoin satın almak için en iyi fırsatları belirler.

Mevcut piyasa durumunda, Bitcoin fiyatının 30,000 dolara yakın olmasıyla, iki çizgi henüz geçmedi. Yani, STH-LTH maliyet temel oranı tarihi bir düşük seviyeye düşmedi. Bu, önceki ayı piyasalarının sonundaki koşulları tekrarlamak için BTC fiyatının potansiyel olarak daha düşük seviyelere gerilemesi gerektiğini gösteriyor.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin