Bitcoin'de zayıflayan boğa piyasası: Fiyatlar düşerken analistler uyarıyor
Bitcoin'de zayıflayan boğa piyasası: Fiyatlar düşerken analistler uyarıyor

Bitcoin’de zayıflayan boğa piyasası: Fiyatlar düşerken analistler uyarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin boğaları azalıyor ve kripto piyasasında düşüş eğilimi artıyor. Korku ve açgözlülük endeksi, Mayıs’ın zirvesi olan 65’ten (açgözlülük) bugün 48’e düştü.

Makro faktörler, Bitcoin fiyatının bu ay içinde 30.000 dolar seviyesine yükselmesinin ana nedeni olmaya devam ediyor. Ayrıca, ABD Fed Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü yaptığı konuşma, geleceğe yönelik net bir yol ve faiz artırımı olasılıkları sunmuyor. Başkan Joe Biden borç tavanı krizinden kaçınma konusunda umutlu olsa da, diğer sorunlar varlığını sürdürüyor.

CME FedWatch Aracı, Haziran ayında 25 baz puanlık bir faiz artışı olasılığına işaret ederken, DXY yükseliyor ve iş piyasası sıkı kalıyor.

Bitcoin fiyatı bu yıl %75 oranında artmasına rağmen, boğa piyasası koşulları zayıf kalmaya devam ediyor. Glassnode’a göre, Bitcoin ağında yapılan toplam transfer hacmi günlük 2.73 milyar dolar değerine geriledi. Ağ verimi, 2021’deki boğa piyasasındaki 13.1 milyar dolarlık zirveden %79 düştü.

Bitcoin Total Transfer Volume

 

Bitcoin fiyatı ve piyasa eğilimleriyle ilgili tahminler

Şu anda asıl dikkat etmemiz gerek nokta, gördüğümüz son konsolidasyonun daha düşük fiyatlara işaret edip etmediğidir. Uzmanlar, 24.800 dolarlık kritik desteğin altına  bir düşüş öngörüyor.

Balinaların ve madencilerin son dönemde yaşanan olaylar sırasında varlıklarını nasıl sattıklarını belirttik. Bu durum, BTC fiyatında ek satış baskısı yaratacaktır.

Popüler analistler CredibleCrypto ve Michael van de Poppe, konsolidasyonun büyük olasılıkla sona erdiğini ve BTC fiyatının yükselmesi gerektiğini tahmin ediyor. Ancak, 50 günlük hareketli ortalamayı ve zayıf bir grafik formasyonunu gösteren Bollinger bantlarını dikkate almak önemlidir.

Bitcoin price

Bitcoin, 27.640 dolar direnç seviyesi ve 26.340 dolar destek seviyesi arasında hareket ediyor. BTC’nin trend yönü, bu aralığın dışında net bir kapanışla belirlenecektir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin