Son Bitcoin yükselişinin arkasında bu altcoin mi var?
Son Bitcoin yükselişinin arkasında bu altcoin mi var?

Son Bitcoin yükselişinin arkasında bu altcoin mi var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin son zamanlarda yükseliyor ve 42.000 dolar seviyesinin üzerine çıkıyor. Bu, dijital varlık için şüphesiz önemli, çünkü onu başka bir boğa trendinin kurulmasına bir adım daha yaklaştırıyor. Ancak, son toparlanma eğiliminin arkasındaki nedenlere dair spekülasyonlar var. Bazı yatırımcılar bunu, 10 milyar dolarlık Bitcoin hazinesi alımlarının ilk aşamasına başlayan Terra’ya (LUNA) bağladı.

Terra Bitcoin aldı mı?

Geçen hafta, Terra Network’ün kurucusu Do Kwon, projenin BTC satın almayı planladığını açıkladı. Kwon, bu BTC’nin ağın baskın istikrarlı parası olan UST’yi yedeklemek için ağın rezervlerine gideceğini açıkladı. Kurucu, Terra’nın rezervleri için satın almayı planladığı BTC miktarını da açıkladı ve bunun 10 milyar dolar üzerinde olacağını söyledi.

Kwon ayrıca ağın gerçekten de Bitcoin satın almaya başladığını doğrulamıştı. Ağın Bitcoin alımlarının dijital varlığın fiyatını artırdığı yönündeki spekülasyonları ateşleyen şey buydu. Son zamanlarda, TerraLabs, 125 milyon dolarlık USDT’yi borsalara taşıdı. 22 Mart Salı günü gerçekleşen bu hareket, Terra’nın BTC satın almaya başlayıp başlamadığı konusunda spekülasyonlara yol açtı.

BTC döviz girişlerinin son zamanlarda arttığı göz önüne alındığında, bu uzun bir şans değil. Geçen hafta, borsalara toplam 6 milyar dolarlık giriş kaydedildi. Terra tek seferde 125 milyon dolar değerinde BTC satın alıyorsa, bunun gibi bir birikim fiyatı çok iyi artırabilir.

BTC 42.000 dolarda

Uzun zamandır beklenen 42.000 dolarlık direnç noktası kırıldı ve BTC bu yükselişe devam ediyor. Bu son kırılma, varlığı 50 günlük SMA’nın üzerine çıkardı ve dijital varlığa olan inancın geri döndüğünü gösteriyor. Daha fazla yatırımcı dijital varlığı satın alıyor ve girişler artıyor.

Bunun hemen ardından bir sonraki direnç noktası 43.180 dolar. Bununla birlikte, ayılar bu noktada zayıf görünüyor, bu nedenle buradan devam eden herhangi bir önemli direnç, BTC için geçilecek fiyat olduğu için 44.000 dolarda gerçekleşecek.

Bitcoin price chart from TradingView.com

Yatırımcılar geçen hafta dijital para birimini yutan uzun vadeli düz bir trend beklediğinden BTC fiyatı son zamanlarda yükseliyor. BTC’nin fiyatı 24 saatlik en yüksek 42.339 dolara ulaşırken, yatırımcılar önde gelen kripto paranın yeni zirvelere ulaşma potansiyelinden memnun görünüyor.

EVODefi İcra Direktörü Egor Volotkovich, “BTC’nin mevcut görünümüyle, kalıcı bir satın alma, fiyatları kısa vadede 45.000 dolar seviyesinin ve orta ve uzun vadede 48.000 doların üzerine çıkmaya zorlayabilir” diye ekledi. Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada 42.500 doların üzerinde konumunu sağlamlaştırdı. İşlem günü açılırken, dijital varlığı daha da yükseğe çıkaracak daha fazla ivme bekleniyor.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin