Öncü analistler Bitcoin için “2017 benzeri boğa koşusu” sinyali tespit etti!
Öncü analistler Bitcoin için “2017 benzeri boğa koşusu” sinyali tespit etti!

Bitcoin yükselişini sürdürecek mi? Popüler analist kritik seviyeyi belirledi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kısa bir süre içerisinde Bitcoin, mayıs ayının mumunu sonlandıracak. Analistler bu geceki kapanışın kripto para piyasasının bir sonraki adımıyla ilgili yönün tayin edilebilmesi konusunda önemli bir gösterge olacağını söylüyor. Peki Bitcoin yükselişini sürdürecek mi? Uzman bir analist ise BTC’nin yükseliş momentumunu sürdürebilmesi için bazı kritik seviyeler paylaştı.

Bitcoin yükselişini sürdürecek mi?

20.000 dolara giden boğa koşusu konusunda pozitif olduğunu belirten Eric Thies isimli popüler analist, 9.300 dolar seviyesinin korunması halinde olumlu ivmenin korunabileceğini söylüyor. Thies’e göre bu seviye boğalar için kritik düzeyde önem arz ediyor.

Thies: “9.300 doların üstünde kalmamız çok önemli.”

9.000 dolar seviyelerinin izlenmesi gereken önemli bir bölge olduğunu söyleyen Thies. 10.000 dolar civarındaki önemli direnç grubuna da dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor. Thies’in görüşleri Bitfinex’in emir defteri tarafından da destekleniyor. Bitfinex’te 10.000-10.300 dolar civarında önemli bir satış birikimi olduğu görülüyor.

Söz konusu önemli seviyeler analistin aşağıda paylaştığı grafikte de görülüyor. Bitcoin’in yıl başından bu yana emir defterindeki direnç ve desteklerin bulunduğu fiyat noktalarını gösteren “OB (emir defteri) Hakimiyet Bantları” aşağıdaki grafikte görülebilir.

Grafik ve emir defteri verileri, Bitcoin pazarında önceki fiyat hareketini tahmin etmekte önemli kabul ediliyor.

Yukarıdaki grafikte de görülebileceği gibi, OB Dominance Bands mart ayında en yüksek seviyelerini tahmin ederek 10.500 dolarlık fiyatları gösterdi. Ayrıca son iki ay içinde dip noktalarını da defalarca kez doğru işaretledi.

Tarihin tekrar etmesi halinde, Bitcoin’in bir kez daha 10.100 dolarda ağır bir direnç gösterme ihtimali yüksek. Peki sizce Bitcoin yükselişini sürdürecek mi? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın.

bitcoinist

Bitcoin işlem ücretleri yüzde 60 azaldı: Sebebi ne?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin