Bitcoin yükselişini sürdürecek.
Bitcoin yükselişini sürdürecek.

“Bitcoin yükselişini sürdürecek: İşte altında yatan 3 sebep”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CNBC’de yayımlanan Fast Money programına katılan BKCM kurucusu Brian Kelly, uzun süredir Bitcoin tahminleriyle gündeme geliyor. Ünlü sima şimdi de “Bitcoin yükselişini sürdürecek ve 10 bin doları geçecek” iddiasında bulundu. Ayrıca bu yükselişin altında yatan 3 sebebi de sıraladı.

“Bitcoin yükselişini sürdürecek.” iddiası altında yatan üç temel faktör

Kelly’ye göre, Bitcoin fiyatını bir sonraki destek seviyeleri olan 12 bin ve 14 bin dolar seviyelerinee götürecek üç temel faktör, Goldman Sachs gibi bankaların girişi, düzenleyicilerin Bitcoin’in yasallığı üzerindeki netliği ve 14 Mayıs’ta New York Blockchain Haftası’nın başlaması.

Bu haftanın başlarında Goldman Sachs, banka müşterilerinin Bitcoin ve kripto para piyasasına yatırım yapmalarına izin verecek olan kripto para işlem masasının geliştirilmesine başladığını resmen onayladı.

Goldman Sachs yöneticileri, alternatif bir değer deposu olarak Bitcoin müşterileri için artan talebin bankayı Bitcoin ticaretini desteklemesine yol açtığını belirtti.

Goldman Sachs yöneticisi Rana Yared, bankanın yöneticileri tarafından Bitcoin’e yönelik şüpheciliğe rağmen, müşteriden gelen aşırı talep nedeniyle Bitcoin’i benimsemeye karar verdiğini açıkladı:

Bitcoin’in dünyayı ele geçireceğini düşünerek uyanan biri değilim. Katılan hemen hemen herkes için şüphecilik söz konusu. Bu yalnızca müşterilerden gelen talep doğrultusunda faaliyete sokacağımız bir işlem.

VISA yöneticisi ve Bitcoin Vakfı’nın kurucusu Jon Matonis ile aynı duyguyu paylaşan Kelly, Goldman Sachs gibi büyük yatırım bankalarının piyasaya önemli bir likidite sağlayabileceğini ve geleneksel finans sektöründe yatırımcılara yeni bir varlık sınıfı olarak kripto paraları tanıtabileceğini söyledi.

Matonis:

Yeni likidite getirdiği için buna katılmanın müthiş olduğunu düşünüyorum. Vadeli piyasalar, opsiyon pazarları geliştirecekler. Bitcoin etrafında faiz oranı pazarlarını görmeye başlayacağınızı bile düşünüyorum.

“Kripto paralar menkul değer değildir.”

Son zamanlarda, kâr amacı gütmeyen kuruluş Coin Center’ın açıkladığı üzere ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) da Bitcoin’in yasallığı konusuna açıklık getirdi ve kripto paranın bir menkul değer olarak kabul edilemeyeceğini belirtti.

SEC Başkanı Jay Clayton, Bitcoin’in bir değişim aracı ve bir kripto-varlık olduğunu ve çoğu kişinin Bitcoin’i bir menkul değerden ziyade bir para birimi olarak tanımladığını çünkü tek bir kuruluşa, kuruma ya da şirkete fayda sağlamayacağını açıklamıştı.

Cayton:

Bu karmaşık bir alan. Çünkü dediğiniz gibi, farklı kripto-varlık türleri vardır. Onları iki kategoriye ayırıyorum. En çok lafı edilen, saf bir değişim aracı olan Bitcoin, çoğu kişi tarafından bir menkul kıymet olarak değil, bir para birimi olarak görülüyor.

CNBC’nin Fast Trader programında Kelly, bu üç faktörün Bitcoin fiyatını 10 bin dolara yükselteceğini ve kısa vadede potansiyel olarak büyük destek seviyelerine ulaşmasını sağlayacağını kaydetti.

ccn

 

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

“Bitcoin güçleniyor ve artık göz ardı edilemez!”

Bitcoin banknotları piyasaya geliyor!

Piyasa analisti: “Bitcoin şüphesiz zirve rekorunu kıracak.”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin