Bitcoin yükselişi, vadeli işlemlerde işi tersine çevirdi: Short’çular tasfiye oldu

Bitcoin yükselişi sürpriz yapıyor: Rüzgar tersine döndü mü?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hafta başlangıcı oldukça kanlı yaşayan kripto dünyası, ikinci günde daha iyi bir performans sürprizi yapıyor. Bitcoin yükselişi ile şaşırtıyor. Haberi yaptığımız şu anda fiyat 20K bölgesini kırdı. Hatta 20.300 dolara kadar mumlar oluştu.

Kripto piyasası sürpriz bir sıçrama yaşıyor. Bitcoin, 20 bin dolar işaretini geçmek adına 18 bin dolar ile 19 bin dolar aralığından yükseldi. Son 24 saatte %5’in üzerinde arttı. Bununla birlikte, borsalar düşüşe geçtiğinden, Bitcoin korelasyonu kırıyor gibi gözüküyor.

Sadece borsa kırılganlığı değil aynı zamanda ABD doları güç kaybetti. Sert bir rüzgarla haftaya başlayan dolar, Salı günü sakinleşti. DXY seviyesi ise düşüşe geçti.

Bitcoin yükselişi korelasyonu yıkacak mı?

Kripto piyasasındaki sıçrama şaşırtıcı oldu. Bunun nedeni ise borsanın satış yaşaması ve eskide kapatması. Genellikle borsa ile beraber Bitcoin yükselişi ya da düşüşü görülüyordu. Ancak şu an bağımsız bir durum söz konusu.

S&P 500 %1’in üzerinde düşerken NASDAQ-100 %0.5 düştü. Kripto pazarı, daha geniş pazarla güçlü bir şekilde kaldı. Teknoloji hisselerine ve teknoloji odaklı NASDAQ’a yakın davranıyor. 2020’den önce ikisi arasında bir ilişki yoktu. Bitcoin’in enflasyondan korunma işlevi görmesi için, daha geniş pazardaki bir satışa rağmen tutarlı bir şekilde çalışması gerekir.

Bitcoin kaç dolar?

Bitcoin yükselişi ile beraber fiyatta iyileşme mevcut. BTC/USD paritesi 20K üstüne çıktı. Bu performans sayesinde 20.150 dolar bölgesinin üstünde.

Bitcoin dominance kaçta?

Lider kripto paranın rüzgarı tersine çevirmesiyle beraber dominance artışı da yaşandı. BTC.d 41.5 seviyesine kadar geldi.

DXY seviyesi kaç?

ABD doları dün haftaya çok agresif başlamıştı. Hem dünya paraları üzerinde hem de dijital varlıklara karşı üstünlük kurmuştu. DXY, 114 seviyesinin üstüne kadar çıkarak yüksek rakamları görmüştü. Şimdi ise 113.5 seviyesine kadar gevşedi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin