Bitcoin yükseliş rallisi ne zaman bitecek? İşte BTC boğa rallisini destekleyen faktörler
Bitcoin yükseliş rallisi ne zaman bitecek? İşte BTC boğa rallisini destekleyen faktörler

Bitcoin yükseliş rallisi ne zaman bitecek? İşte BTC boğa rallisini destekleyen faktörler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC fiyatı, sürekli iyi haber akışı nedeniyle mi devam ediyor yoksa oyunda daha fazlası var mı?
Mevcut çalışmanın süresiyle ilgili spekülasyonlar sonsuzdur ve Bitcoin artık ana akım basında bile istikrarlı bir haber konusu. Ama BTC fiyatını yüksek tutan şey nedir? Bu sadece amansız bir iyi haber yığını mı yoksa gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin edebilen blok zincir göstergeleri var mı?
Mart ayı başlarında 50.000 $ ‘lık engelin yeniden test edilmesinden bu yana, Bitcoin (BTC) fiyatı sürekli olarak bu seviyenin üzerinde kaldı. Boğaların fiyatı 65.000 $ ‘a yakın yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru itmesiyle Mart ayının son haftasındaki bir geri çekilme bile devam edemedi.

FOMO Etkisi

İyi haberin piyasayı canlandırdığı argümanı apaçık ortada çünkü son aylarda kurumlar arasında bir tür FOMO kartopu etkisi gördüğümüz inkar edilemez.

Boğa koşusu 2020’nin son çeyreğinde başladı ve PayPal’ın kripto alanına girdiği haberinin ortasında Ekim ayında fiyatların aniden yükseldiği gerçeği göz ardı edilemez. JPMorgan uzun zamandır beklenen JPM kripto parasını piyasaya sürdüğünde daha fazla yükseliş hareketi izledi.

Bu yıl, MicroStrategy, Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık yatırımla verdiği desteğin eşlik ettiği destansı bir satın alma çılgınlığına girdi. Goldman Sachs ve Citigroup da dahil olmak üzere büyük bankalar, hizmet tekliflerini kripto para birimlerine genişletmek, kriptonun yerleşik bir varlık sınıfı olarak yerini aldığı argümanına daha fazla güvenilirlik kattı. Son zamanlarda, Coinbase’in kripto endüstrisinde türünün ilk örneği olan Nasdaq’daki listelemenin heyecanı, dijital varlıkların küresel haber gündeminde sağlam bir şekilde kalmasını sağlamada da rol oynadı.

Makro düzeyde, Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicileri tarafından onaylanan bir Bitcoin ETF’si almak için devam eden baskı da daha fazla yükseliş hissi sağlıyor. – bir analistin görüşüne göre, onayın gelmesi için iki yıl daha geçmesi gerekebilir.

25.000 $ kurumsal fiyat tetikleyicisi miydi?

İyi haberin Bitcoin fiyatlarını desteklediği teorisi kendi başına uzun vadeli bir boğa durumu yaratmayabilirken, piyasa eylemi büyük yatırımcıları ve kurumları oturup dikkat çekmek için açıkça yeterli oldu. Ocak ayında yayınlanan ve kurumsal oyuncularla röportaj yapan eToroX’un bir raporu bu fikre uyuyor gibi görünüyor.

Rapor, BTC’nin düzenleyici risk, dolandırıcılık potansiyeli ve gerekli altyapıya erişim gibi diğer giriş engellerine karşı dengelendiğinde kurumlar için cazip hale getirmek için yeterince yüksek bir fiyata ulaşması gerektiğini ortaya koydu. Hatta bir katılımcı, 25.000 $ ‘lık bir fiyat eşiği belirleyecek kadar ileri gitmişti, bu da mevcut fiyatların kurumsal yatırımcıları meşgul etmek için fazlasıyla yeterli olduğunu gösteriyor.

KuCoin’in CEO’su Johnny Lyu, daha geniş piyasaların durumuna ilişkin temel korkuların kurumsal kripto para biriminin benimsenmesinde rol oynadığına inanıyor ve Cointelegraph’a şunları söylüyor: “Son yükseliş, uzun süreli niceliksel genişleme ve küresel enflasyon korkusuyla ilgili. ” Ayrıca, “KuCoin’deki alım satım davranışının, Batılı yatırımcıların Asyalı emsallerine kıyasla bu koşuda daha fazla yer aldığını gösterdiğini” söyleyerek içeriden bir bakış attı.

Buradaki mantık, Batı ülkelerinin COVID-19’un yayılmasında daha az yetenekli olduğunu kanıtlayarak daha fazla hükümet harcaması ve daha ağır bir ekonomik etki ile sonuçlandı. Ancak OKEx Insights’ta piyasa analisti olan Robbie Liu, Asyalı yatırımcılardan hala önemli bir ilgi olduğuna dikkat çekti. Stabilcoin iştahının yükseliş sinyali olduğunu vurguladı:

Asya pazarında USDT de Mart ayından bu yana pozitif bir prime girdi, yani bir USDT bir ABD dolarının üzerinde işlem gördü. Bu prim benzer şekilde kripto para birimi alanına erişim için güçlü talebi yansıtıyor. ”

İyi haberler her zaman iyi haber değildir

Fiyatların tamamen haber başlıklarından kaynaklanan olumlu duygulardan kaynaklandığı fikrindeki sorun, uzun vadeli fiyat sürdürülebilirliği için bir durum oluşturmamasıdır. Basitçe ifade etmek gerekirse, eğer iyi haber geçerse fiyatlar tersine dönebilir ve düşüş gösteren bir pazarda kötü haberlerin benzer bir kartopu etkisi yaratabilir.

Bu açıdan, fiyatları artırabilecek zincir içi ve zincir dışı temellerin bazılarını incelemeye değer. Burada olumlu kalmak için birçok neden var. Bununla birlikte, 2021 boğa koşusunun bitmediğini gösteren temeller hala var. Glassnode verileri, borsalarda tutulan BTC hacminin sürekli aşağı doğru bir yörüngede olduğunu ve likit arzını azalttığını gösteriyor.

Bununla birlikte, 1.000 BTC’yi aşan adreslerin sayısı son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve bu da balinaların her zamankinden daha fazla sayıda balinayı tercih ettiğini gösteriyor. Madenciler de kısa süre önce bu trende katılarak sattıklarından daha fazla BTC biriktirdiler. Piyasa döngüleri teorisini kullanırsak, boğa koşusunun bir noktada sona ermesi kaçınılmaz görünüyor – asıl soru ne zaman?

Tüm işaretler karmakarışıklığa işaret ediyor

Satış faaliyeti herhangi bir gösterge ise, zirve hala biraz uzaktır. Yakın tarihli bir rapora göre, uzun vadeli bekçiler, tipik olarak bir martın ikinci yarısında gerçekleşen yatırımlarını bırakma konusunda isteksiz olduklarını kanıtlıyorlar. kar elde etmeye çalışırken ket döngüsü. Bu nedenle, bu boğa rallisi, önceki fiyat zirvelerine dayanarak özellikle sıra dışı. Kâr arayanlar genellikle bir hafta ile bir ay arasında beklettikten sonra nakit para çekerler. Bu durumda, sıkı sıkıya sarılıyorlar.

Gerçekleşen hodl oranı grafiği, BTC makro çevrimlerindeki önceki tüm tersine çevirmelerle güvenilir bir şekilde ilişkilendirildiği için bu görüşü de destekliyor. Aşağıdaki grafikten de görülebileceği gibi, oran 50.000’in üzerine çıktığında boğa piyasası zirveye ulaşmak üzeredir.

Tarih geleceği tahmin edebiliyorsa, boğa koşusunun bu döngünün sadece yarısında olduğunu gösterecek ve bu yılın sonundan önce 100.000 $ BTC’nin olasılık alanları dahilinde olduğunu gösterecek. Kripto danışmanlık firması Quantum Economics’te Bitcoin analisti olan Jason Deane, bir fiyat tahmini sağlamaya itiraz etti. Ancak Cointelegraph ile konuşurken şunları söyledi:

Uzun vadede, borsalarda mevcut Bitcoin’de devam eden düşüşün, çok uzun vadeli soğuk depolama için gittikçe daha fazla şey kaldırıldığı ve gelecekteki yarılanmalar yoluyla yeni arz azalmaya devam ettiği için fiyat keşfinde daha büyük bir faktör haline gelmesi muhtemeldir.

Bybit borsasının iletişim başkanı Igneus Terrenus, türev piyasalarında görülen mevcut spekülasyonun 2021’in geri kalanından ne bekleyeceği hakkında çok şey ortaya çıkarabileceğini düşünüyor. Cointelegraph’a şunları söyledi: “Haziran, Eylül ve Aralık vadeli işlemleri yüksek primlerle işlem görüyor. Piyasanın 2021’in geri kalanında devam etmek için boğa koşusuna bahis oynadığını tahmin edebiliriz. ” Ayrıca şunları ekledi: “Uzun vadede, BTC fiyatının gittiği yer, [ABD] dolarının gücü kadar temellerine bağlıdır.”

Bitcoin (BTC)’de 500.000 $ ve üstü?

Nicelik analisti PlanB’ye göre, stok-akış tahminleri, boğa koşusunun döngünün hodl istatistiklerinin gösterdiğinden daha da erken bir bölümünde olduğunu ortaya koyuyor. Analistin “Durumsal Farkındalık Stoktan Akışa Çapraz Varlık Modeli” şeması, önceki boğa döngülerini son derece dikkatli bir hassasiyetle izledi ve bunun farklı olmayacağına dair umutlar meraklılar arasında oldukça yüksek.

Mevcut boğa / ayı tanıma sinyallerini tahmin ederek, PlanB’nin S2FX modelini kullanan tahmini, 2021’in en yüksek seviyesi olan 288.000 $ ‘ı gösteriyor. Bununla birlikte, bu Bitcoin madenciliği ödül yarılanma döngüsü sırasındaki fiyat zirvesi, 576.000 $ ‘a kadar çıkabilir ve 2021’in en yüksek seviyesi tüm döngü için bir ortalama oluşturabilir.

Bu iddialı görünüyorsa, yatırımcılar varlıklarını biriktirmeye çalışırken likidite eksikliği bir yana, Bitcoin tarihinde şu anda görülen kurumsal girişlerin emsali olmadığını aklınızda bulundurun. Bu nedenle, önceki boğa kalıpları bile bu döngü için en güvenilir belirleyiciler olmayabilir.

Genel olarak, kurumların devam eden FOMO duygusuyla birleşen sağlam temeller, bu boğa piyasasının uzun bir süre daha işlemeye devam edeceğine inanmak için sağlam bir gerekçe olduğu anlamına geliyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin