Bitcoin yükseliş beklentilerini Aralık’a bıraktı, son görünüm ne durumda?
Bitcoin yükseliş beklentilerini Aralık’a bıraktı, son görünüm ne durumda?

Bitcoin yükseliş beklentilerini Aralık’a bıraktı, son görünüm ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son zamanlarda Bitcoin fiyat hareketi için 60.000, 56.800 ve 54.000 dolar, piyasa katılımcıları tarafından tepki verilen önemli fiyat seviyeleri oldu. Bitcoin bu destek seviyelerinin her altına düştüğünde fiyatın iskontolu olduğuna dair dipten alma fırsatlarına yönelik yorum arttı. Bu Bitcoin yükseliş beklentilerinin yanı sıra piyasanın genel algı düzeyine bakıldığında eğilim düşüşe doğru yöneliyor gibi.

Korku Bitcoin piyasasını ele geçirdi mi?

Bitcoin, haftanın son gününde daha çok 54.000 dolar bandında hareket ediyor. Tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 20 oranında değer kaybetti. Aynı zamanda BTC, 43.000 dolar seviyesinden bu yana ilk kez 27 Kasım 2021’de aşırı korku aşamasına geri döndü.

BTC’nin tek bir günde 6.000 dolarlık düşüşü, aynı zamanda puan yarıdan fazla düştüğü için korku ve açgözlülük Endeksin korku lehine çevirdi. Bununla birlikte, yazının yazıldığı sırada, Bitcoin 54 bin dolar seviyesinin hemen üzerinde stabilize olurken, gösterge ‘aşırı korku’dan ‘korku’ bölgesine dönmüştü. Özellikle, Bitcoin spot fiyatı en son aynı fiyat seviyelerindeyken Korku ve Açgözlülük endeksi “aşırı açgözlülüğü” ölçmüştü.

Ayrıca, günlük grafikte Bitcoin fiyatı ve RSI, 10 Kasım’dan bu yana daha düşük dipler yapan bir düşüş trendi içinde. Ancak, fiyat düşüşüne rağmen fonlama oranlarının hâlâ pozitif olması, piyasanın henüz gerçekleşmemiş gibi görünen hızlı bir toparlanma beklediğini gösteriyor.

Peki, Bitcoin yükseliş yolunda mı?

Şimdilik, Bitcoin için kaldıraç oranı, BTC‘nin yeni bir ATH’ye ulaşması için 53 bin doların aslında gerçek dip olduğunu doğrulamak için hala çok yüksek. Analistler, fiyat yükselmeden önce gerçek çift dibi doğrulamak adına BTC’yi 53.000 dolara veya daha düşük fiyat aralıklarına düşüren daha fazla düzeltme bekliyorlar.

bitcoin yükseliş yolunda mı?

BTC fiyatı, yazı yazılırken, daha önce de görülen bir düşen kama modeli yapıyor gibi görünüyordu. Daha önce, aynı düşen kama modeli Eylül ayının sonuna doğru gözlemlendiğinde, Bitcoin yükseliş trendine başlamadan önce çift dip yapmıştı.

Özellikle, birden fazla Bitcoin’e sahip Bitcoin adresleri, fiyatı ATH’yi kırmadan hemen önce geçen yıla çok benzer bir fraktal gösteriyordu.

bitcoin yükseliş yolunda mı?

Yukarıdaki fraktal, Bitcoin fiyatının neredeyse %100 arttığı 2020’de olduğu gibi gerçekleşirse, BTC önümüzdeki ay değer kazancı görebilir. Bununla birlikte, BTC’nin arz şok oranı, Bitcoin yükselişi için hâlâ olumlu bir tablo çiziyor. Bitcoin fiyatı genellikle Borsa Arz Şok Oranını takip eder, bu sefer de aynı farklılıklar var, ancak birikim arttıkça ve borsalardaki arz düştüğünde fiyat takip edebilir.

Bitcoin fiyatı, üç düşük dip ve iki düşük zirve yaptıktan sonra düşen bir takozda. Ancak yakın vadede, BTC’nin aylık kapanıştan önce yükselmesi gerekecek. Aralık ayı genellikle en büyük kripto para için yükseliş ayı olsa da şu anda bir şey söylemek için erken.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin