featured

Bitcoin fiyatı için sırada daha yüksek seviyeler mi var yoksa yeni dipler mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin mevcut destek noktası etrafında işlem görmeye devam ediyor. Ancak bu hareket, pek de umut verici değil. Yatırımcıların şu anda her zamankinden daha fazla dikkatli davranması ve kritik seviyeleri iyi bilmesi gerekiyor.

Bitcoin, son zamanlarda oldukça fazla sessiz.

Bitcoin

Bütün dünyayı etkileyen Covid-19’un ardından 2021’in sonlarında BTC, tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmişti. Bu yüzden, enflasyona karşı iyi bir tercih olduğu kanıtlanabilir. Ancak piyasa liderinin, ABD hisse senetleriyle de benzer bir korelasyon içerisinde olduğu söylenebilir. Bu korelasyon özellikle teknoloji hisseleri ile.

Gerçek test ise 2022’de geldi.

Enflasyon yükseldikçe, teknoloji hisseleri ve hızlı büyüyen şirketler gibi “riskli” varlıklar da düşüş yaşadı. Birçok yüksek kaliteli hisse senedi %40, %50 veya daha yüksek oranlarda düşüş yaşadı. Yüksek büyüme gösteren isimler %70’in üzerinde düştü.

Ne yazık ki Bitcoin boğaları, yükselen enflasyon ile fiyatlarını artıramadı. Bitcoin de diğer risk altındaki varlıklar gibi battı. Şu zamana kadar tepeden dibe doğru %56 oranında bir değer kaybı gördük.

Birçok analist Bitcoin’i enflasyon için net bir korunma aracı olarak göremiyor. Bir noktada işe yaradığı şüphesiz bir gerçek. Ancak bu, diğer risk altındaki varlıkların da iyi performans göstermesi ile birlikte gerçekleşebiliyor.

En son sıçramadan sonra bile, BTC ve diğer kripto para birimleri hâlâ ayıların kontrolü altında kalmaya devam ediyor. Baktığımızda kripto para piyasasının birkaç aydır oldukça sessiz olduğunu görebiliriz.

BTC fiyatı, kilit destek noktası üzerinde kalmaya devam ettiğinden dolayı boğaların çok mutlu oldukları söylenemez. Çünkü istedikleri şey bu noktayı yukarı yönlü kesin bir şekilde kırmak.

Bitcoin yatırımı için doğru zaman mı?

Mayıs ayında, BTC fiyatları yeniden bir düşüş ile karşı karşıya kaldı. S&P 500, art arda yedi haftadır düşüşte. Ancak bu, dokuz haftadır düşüşte olan Bitcoin ile karşılaştırıldığında hiçbir şey gibi görünüyor.

TheStreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin