Bitcoin yukarı mı aşağı mı gidecek? İşte olası senaryolar…

Bitcoin yukarı mı aşağı mı gidecek? İşte olası senaryolar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ocak ayında büyülü bir yükselişe imza atan Bitcoin, sonrasında daha çok sakinliği tercih etti. Fed’in şubat ayında faiz artışını kısıtlı tutması fiyatı biraz daha yukarı taşıdı. Fakat son 5 gündür beklenen ilerleme bir türlü gelmedi. 23.000 – 23.500 doları kıramayan Bitcoin daha çok aşağıya doğru gitti.

20 günlük ilk önce 50 günlüğü sonrasında ise 200 günlüğü kesti. Bu kesişim ile beraber Golden Cross tam olarak oluşmuştu. Fakat yükseliş teknikleri tam olarak oluşmadı. Fiyat yeniden destekleri denemeye başladı. Bunda olumsuz haberlerin gelmesi de etken oldu. Şimdi yatırımcılar Bitcoin yukarı mı yoksa aşağı gidecek? Sorusunu merak ediyor.

SEC, Perşembe günü California merkezli bir kripto para borsası olan Kraken’i kayıtsız bir kripto staking planı yürütmekle suçlamıştı. Bu suçlamanın ardından piyasada bir panik yaşandı. Haberin ardından Bitcoin neredeyse %5 kaybetti. Birkaç hafta önce 24.000 $’lık bir zirveye ulaşırken 21.000 $ seviyesinin en uç noktasına ulaştı.

Bitcoin yukarı mı yoksa aşağıya mı gidecek?

Olumsuzluklara rağmen Bitcoin son 2 saat içinde 21.800 $ fiyat işaretini geri kazandı. Bu sayede Bitcoin (BTC) fiyatında önemli bir artış olduğunu ortaya koyuyor.

Belirli zincir içi verilere göre Bitcoin, şu anda 50MA (hareketli ortalama) ile mücadele ediyor. Bununla beraber aylık tablosu, çeşitli göstergelerle bir satın alma fırsatı sunuyor gibi görünüyor. 

Bir analist tarafından CryptoQuant’ta yakın zamanda yapılan bir tweet’te kripto borsalarının tuttuğu rezervlerde bir artış olduğu gerçeğini vurguladı. Bu göstergenin değeri yükseldiğinde, yatırımcıların artık kripto paralarını işlem gördükleri borsaya eklediklerini gösterir. 

Yatırımcılar genellikle satış hedefleri için spot borsaları kullandıklarından, söz konusu platform bir spot borsa ise, bu modeli sergileyen rezerv, kripto para biriminin fiyatına ters olabilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin