Balinaların satışlarına rağmen Bitcoin 60.000 dolar üzerinde kalmaya devam ediyor
Balinaların satışlarına rağmen Bitcoin 60.000 dolar üzerinde kalmaya devam ediyor

Bitcoin yepyeni iki rekoruyla gündemde! En son 2017 ATH’sinde görülmüştü – Yeni ATH mi geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 41.940 dolarla kırdığı rekordan sonra, Ocak ayında bir başka tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı. Zincir analiz firması Glassnode’dan alınan veriler, ağın geçen ay şimdiye kadarki en yüksek sayıda aktif kullanıcıya ev sahipliği yaptığını gösteriyor.

Bitcoin aktif cüzdan sayısı tüm zamanlar rekoru kırdı

Bitcoin tamamen merkezsiz olduğu için ağındaki aktivite, aktif cüzdanlar, madenci çıkışları ve zincir içi transferler gibi belirli ölçümlerle hesaplanabiliyor. Bunlar arasında aktif cüzdan adreslerinin sayısı, transferler yoluyla Bitcoin üzerindeki etkileşimlerin sayısı açısından en fazla bilgiyi sağlıyor.

Bu veri geçen ay şimdiye kadarki en yüksek rakamları gördü. Bitcoin ağında 22,3 milyondan fazla cüzdan geçen ay aktifti. Bitcoin’in 19.500 doların üzerinde rekor fiyatını belirlediği Ocak 2017’de bu sayı 21,6 milyon idi.

https://twitter.com/glassnode/status/1356182450934845440

Yeni cüzdan sayısı da rekor kırdı

Firmaya göre, bu tür aktif adresler, ağda bir gönderici veya alıcı olarak aktif olan benzersiz adreslerin sayısını (kripto borsalarından veya ilgili işletmelerden büyük toplu transferler yerine tekil adreslerden gelenler) ölçüyor. Glassnode, bu yöntemde yalnızca başarılı işlemleri sayıyor.

Ek olarak, yeni cüzdan adreslerinin sayısı, yani Bitcoin ağında ilk kez görünen benzersiz adreslerin sayısı, bu ay yeni bir zirve belirleyerek 2017’nin yüksek rakamı (metrik için bir önceki yüksek) geçti.

Belirli günlere bakıldığında, Bitcoin’in önceki fiyatını yüksek belirlediği 17 Aralık 2020’deki 655.000’e kıyasla, bu ay 7 Ocak’ta Bitcoin’de 682.000’den fazla yeni cüzdan ortaya çıktı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin