bitcoin yeniden
Bitcoin yeniden piyasayı canlandırabilecek mi?

Kripto piyasasında düşüş devam ediyor…Bitcoin yeniden piyasayı canlandırabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz saatlerde, Bitcoin fiyatının, aşağıdaki 30 dakikalık grafikte  gösterildiği gibi, alım hacminde ani bir artış kaydedildi. Bu artış ile fiyat  7.410 dolardan 7.550 dolara yükseldi. Hafta sonu itibariyle Kripto para piyasasının da biraz yükseldiğini ancak daha  önemli bir hareket için mücadele ettiğini söyleyebiliriz. Sektörde bulunan tüm kripto yatırımcıları ise Bitcoin yeniden piyasaya hareket getirebilecek mi? Sorusuna cevap arıyorlar.

bitcoin yeniden

Bitcoin yeniden 6.000 dolar seviyesine geri döner mi?

Wall Street firması Fundstrat’ın kurucusu Tom Lee ve John McAfee‘nin de dahil olmak üzere birkaç yatırımcı, Bitcoin’in kısa vadeli büyümesi konusunda iyimser olduğunu ifade ediyor. Kripto para birimi araştırmacısı Willy Woo ise Bitcoin fiyatının 6.000 doların altına düşme olasılığının da yüksek olduğunu dile getirdi:

Bitcoin fiyatının 7.000 dolar desteğine tutunamayıp, 5.000-5.700 dolar bandına gerileceğini ön görüyorum. Daha iyi bir tahmin yapmak için ise Haziran ayını bekliyorum.

Willy Woo bu tahminini, Bitcoin’in aşırı güçlü düşüş eğilimine, yüksek NVT sinyaline ve volatiliteye dayanarak yaptığını dile getirdi.  Bitcoin fiyatının şu anki seviyesinden 8.000 dolarlık bir bölgeye geri döneceğini beklenmediğini de sözlerine ekledi.

Kripto para yatırımcısı ve Blocktower kurucularından Ari Paul, 25 Mayıs’ta da benzer bir noktaya işaret etti. Paul, düşük hacimli düzeltmelerin mevcut periyodu nedeniyle hacim ve fiyatlarda ani bir artış beklenmediğini belirtti.

Yukarıdaki 30 dakikalık Bitcoin tablosunda görüldüğü gibi, Bitcoin hacmi ve tüm kripto para piyasası, Mayıs ayı ortasından bu yana nispeten düşük kaldı. Üç alış ve satış artışının yanı sıra 24 Mayıs itibariyle, Bitcoin hacmi nisan ve mayıs ayı başına kıyasla önemli ölçüde düşük kalmıştır.

Ocak ayından bu yana Bitcoin’in eğiliminin, kısa vadede 6.500 dolar seviyesinden geri döndüğü görülüyor. Ancak analistler, kripto para piyasası hacminin bu şekilde düşük kalmaya devam etmesi durumunda, Bitcoin fiyatının 6.000 doların altına inebilme ihtimalini yüksek görüyorlar.

Consensus 2018 sonrası Bitcoin yeniden artar diye düşünenler çoğunluktaydı

New York’taki Consensus 2018 konferansından sonra Bitcoin değerinde yüzde 70’lik bir artış tahmininde bulunan Tom Lee, kısa vadede Bitcoin için 25.000 dolarlık bir fiyat hedefini tahmin etmek için kurumsal yatırımcı argümanına başvurdu.

“Bence kurumsal yatırımcılar çok ilgi topladılar ve henüz birtakım yasal belirsizlikler olduğu için henüz kripto piyasasına tam anlamıyla adapte olamadılar. Ancak, bir varlık sınıfı olarak kriptoya bu tür bir sermaye girişinin, Bitcoin’in yeni zirvelere çıkması için güçlü bir neden olarak karşımıza çıkıyor.”

Şu anda, kripto para birimi sektöründe çok az sayıda kurumsal yatırımcı var ve büyük ölçekli multi-milyar dolarlık emeklilik fonları, düzenleyici engeller nedeniyle kripto para elde etmek için mücadele ediyor.

Tom Lee ayrıca düzenleyiciler tarafından piyasa kazandırılabilecek bazı şeffaflıkların Pazar kurumsal yatırımcıyı çekebileceğini düşünüyor. Fakat piyasa yeni gelen kurumsal yatırımcıların büyük çaplı sermayelere taşımasının ise aylar sürebileceğini düşünüyor.

ccn

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin