featured

Bitcoin yeniden 40,000 dolar! Piyasadaki olumlu haberler fiyatları yükseltti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında geçtiğimiz hafta büyük oranlarda değer kayıpları kaydedilmişti. Bugün ise piyasa lideri olan Bitcoin toparlanma hareketlerine başlamış görünüyor. BTC’nin hareketlenmesi ile birlikte en büyük altcoin olan Ethereum ve piyasanın geri kalanı da bu olumlu hareketi takip etti.

Bitcoin, yeniden alıcı bulması ile birlikte 40,000 dolar seviyesinin üzerine geri döndü. Piyasa lideri son 24 saatte %5 oranında değer kazandı ve bu yazının yazıldığı sırada 40,485 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin

Ortalama olarak, Bitcoin satın alan küresel yatırımcıların %63’ü bugünün fiyatıyla yatırımlarından kâr elde ediyor. Bitcoin yatırımcılarının sadece %28’i hâlâ zararda iken kalan %8’i ise ne zararda ne kârda.

En büyük altcoin olan Ethereum ise 24 saat içinde yaklaşık %7 oranında yükseliş kaydetti. Bu yazının yazıldığı sırada ise 3,000 doların biraz altında işlem görüyor.

Kripto para piyasasındaki bugünkü yükseliş, büyük oranlarda düşüş yaşanmasının ardından gelen bir toparlanma hareketi niteliğinde.

CoinMarketCap verilerine göre pazartesi günü Bitcoin 38,345 dolara kadar düştü. Ethereum ise yaklaşık 2,800 dolara geriledi.

Piyasada olumlu haberler

Bugünkü fiyat artışının arkasında birkaç sebep olabilir. Bunlardan en dikkate değer olanı belki de Elon Musk’ın dün Twitter’ı 44 milyar dolara satın almasıdır.

Haberin ardından Musk şu sözleri söyledi:

 İfade özgürlüğü işleyen bir demokrasinin temel taşıdır. Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital şehir meydanıdır. Twitter’ın muazzam bir potansiyeli var ve  birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.

Bu haberin ardından en gözde meme coin olan DOGE, son 24 saat içinde %26 oranında yükseldi. Bu hareket büyük olasılıkla Tesla ve SpaceX CEO’su olan Musk’ın meme coin’e olan yakın ilgisinden kaynaklanıyor.

Kripto para piyasasında satın alım işlemlerinin artması, fiyat yükselişinin ilk aşaması olarak görülür.

Kripto para piyasası için başka bir iyi haber de finansal hizmetler firması olan Fidelity’den geldi. Fidelity bu sabah yatırımcıların emeklilik hesaplarının %20’sine kadar Bitcoin’e yatırım yapmalarına izin vereceğini duyurdu.

Decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin