ABD enflasyonu Bitcoin fiyatını nasıl etkileyecek?
ABD enflasyonu Bitcoin fiyatını nasıl etkileyecek?

Bitcoin yeniden 40.000 doların altında: Bugün açıklanacak ABD enflasyon verisi, BTC fiyatını nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin dünkü rallisine ara verdi ve bugün %5 düşüşle 39.600 dolara geriledi. Altcoinler de BTC’yi takip ederek düşüşler kaydetti. Bugün ABD’de enflasyon verileri açıklanacak. Yatırımcıların gözü bu veride olacak.

ABD enflasyon verisi bekleniyor

Reuters’e göre, ABD tüketici fiyatlarının %7,9 artarak yaklaşık kırk yılın en hızlı artışını gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Artan enflasyon eğilimi, risk odaklı bir varlık gibi davranma eğilimi nedeniyle son aylarda BTC için olumsuz oldu.

Bitcoin’in kripto piyasası için bir öncü görevi gördüğü göz önüne alındığında, çoğu büyük altcoin BTC’nin hareketlerini taklit ediyor. Ethereum, XRP ve Cardano dahil olmak üzere ilk 10 altcoin, %1,5 ila %5 arasında düştü. Toplam kripto piyasası değeri dünden 80 milyar dolar gerilemiş durumda.

Bitcoin’in hisse senetlerinden biraz ayrıştığını gösteren son verilere rağmen, bugünkü düşüş bunun tersini gösteriyor. Altından da ayrışmaya başladığı için herkes Bitcoin’in enflasyondan koruma rolünü sorgulamaya başladı.

BTC bu yıl yaklaşık %40 düşerken, altın %10 artışla işlem görüyor. Yine de ABD hükümeti Çarşamba günü kripto dostu düzenleme beklentisiyle kripto piyasasına olumlu bir sinyal gönderdi.

Rusya’ya yönelik yaptırımlar gıda fiyatlarını tırmandıracak

Ukrayna’yı işgal etmesi nedeniyle Rusya’ya yönelik uygulanan son yaptırımların bu yıl enflasyonu artırması muhtemel, ancak bugünkü enflasyon verisinin bu etkiyi yansıtması pek olası değil. Yine de Rus petrolüne yönelik yaptırımlar enerji fiyatlarını artırırken, Ukrayna’nın buğday ihracatındaki kesintiler gıda fiyatlarını yükseltecek. Zira her ikisi de enflasyonun temel faktörlerinden biri.

Artan gıda ve enerji fiyatları, bireysel yatırımcıların kripto para birimlerine yatırım yapma isteğini etkileyecek ve dolayısıyla BTC’nin yıl için beklentilerini de değiştirebilir. Ayrıca artan maliyetlerin bu yıl bir resesyona yol açabileceğine dair spekülasyonlar da var. Bu da riske dayalı varlıklar için son derece elverişsiz bir ortam oluşmasını sağlayacaktır.

Enflasyon faiz artırımını tetikliyor

Enflasyon, Fed tarafından faiz oranlarının yükseltilmesinde de dikkate alınan çok önemli bir faktör. Merkez bankası, fiyatlardaki son artışla mücadele ederken iki yıldan fazla bir süredir ilk kez önümüzdeki hafta faiz oranlarını artırmaya hazırlanıyor. Ancak bu hareket, piyasadaki likidite miktarını azalttığı için BTC için de olumsuz olabilir.

Düşük borç verme oranları, yatırımcıların kripto para birimleri üzerinden daha iyi getiriler aramasına izin verdiğinden artan likidite, Bitcoin’in 2021’deki güçlü rallisinde önemli bir faktördü. Ancak özellikle 2021’in ikinci yarısından bu yana enflasyonda yaşanan sert artış, bu ralliyi yavaş yavaş susturdu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin