featured

Bitcoin fiyatının yeniden 25,000 dolara ulaşabilmesi için nelere ihtiyacı var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası lideri olan Bitcoin’in fiyatı, 200 haftalık SMA’nın 22,486 dolardan reddedilmesinden sonra geri dönüyor. Yatırımcılar, BTC fiyatının bu geri çekilmesi ile birlikte 20,726 dolar ila 19,284 dolarlık talep bölgesinden sıçramasını bekleyebilir.

Bitcoin

18,608 doların altına yakın bir günlük mum çubuğu, yükseliş tezini geçersiz kılacaktır.

Bitcoin fiyatı, yatırımcıların önemli kararlar almasına yardımcı olabilecek ilginç bir görünüm sergiliyor. Önemli bir alandan gerçekleşen bir sıçramanın ardından gelen geri çekilme, BTC için yükseliş hareketini tetikleyebilir.

Fiyat analizi

Bitcoin fiyatı, 08 Temmuz’da 200 haftalık Basit Hareketli Ortalama’yı (SMA) yeniden test ederek, 16 Haziran’daki ilk düşüşünden bu yana ilk kez bu seviyeye dokundu. Ardından gelen reddediliş, piyasa liderini 20,726 dolar ila 19,284 dolar arasında bulunan talep bölgesine düşürebilir.

Bu alan, BTC fiyatını 21,706 dolardan yüksek aralığın üzerine çıkarmanın anahtarıydı. Bu nedenle, bu talep bölgesinin yeniden test edilmesi başka bir yükselişi tetikleyebilir. Ancak bu sefer 200 haftalık SMA’yı başarılı bir şekilde kırabilir.

BTC boğalarının bu engelin üstesinden geldiğini ve destek noktasına çevirmeyi başardığını varsayarsak, fiyatın hızla 24,987 dolarlık dirence doğru yükseldiğini görebiliriz. Bu seviye, aralığın orta noktasıdır ve 32,384 dolardan 17,591 dolara kadar uzanır. Bu seviye muhtemelen yukarı yönlü hareketin sınırlandığı yer olacaktır.

Bu hareket ile toplamda Bitcoin fiyatında, mevcut konumdan %20 oranında bir yükseliş gerçekleşecektir.

25,000 dolara yükseliş, teknik açıdan mantıklı olsa da, yatırımcıların Bitcoin fiyatının 20,726 dolar ile 19,284 dolar arasındaki talep bölgesine saygı duyması gerektiğini unutmaması gerekiyor. Ayrıca, BTC’nin 200 haftalık SMA’yı 22,486 dolardan aşması gerekiyor.

Bitcoin’in 18,608 doların altına yakın bir günlük kesin kapanış yapması durumunda yükseliş tezi geçersiz kalacaktır. Bir adım daha ileri gidip 17,591 doların altına düşerse, 15,000 dolara doğru olan yol açılacaktır.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin