featured

Piyasa lideri Bitcoin, önümüzdeki günlerde yeniden 18,000 dolara ulaşabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Madenci kapitülasyonu, Bitcoin fiyatı için önemli bir risk olmaya devam ediyor. Bu da, olumlu duygulara rağmen rallinin 18,000 dolara dokunulmadan önemli ölçüde yavaşlamasına neden oluyor.

Piyasa lideri olan Bitcoin’in fiyatı, 17,000 dolar seviyesinin üzerine çıkabilse de, madencilerin kapitülasyonu, durgun fiyat hareketinin arkasındaki ana neden olmaya devam ediyor. Analistler, BTC fiyatının 17,000 doların üzerinde yavaş bir yükselişe sahip olmasını bekliyor. Ancak muhtemelen fiyat 18,000 dolar seviyesinde güçlü bir dirençle karşılaşacak.

Madenciler fiyat hareketini kısıtlıyor

BTC fiyatı, ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın Aralık ayından itibaren faiz artırımlarında yavaşlama açıklamasının ardından büyük bir ivme gördü. Bunun ardından fiyat 16,500 dolar seviyesinin üzerine çıkarak 17,197 dolara ulaştı. Ancak madenciler nedeniyle hareket baskı altında kalmaya devam ediyor.

Bu uzun ayı piyasasında Bitcoin fiyatının düşmesi ve madenciliğin yüksek maliyeti, madencileri BTC token’larını satmaya zorluyor. Hatta bazıları mali sıkıntıyı kapatmak için madencilik teçhizatlarını bile satıyor.

Bitcoin grafik

 

Madenci cüzdanlarındaki zincir üstü veriler, Kasım ayında yüksek bir çıkış gerçekleştiğine işaret ediyor. Bu durum, fiyatta düşüşe veya volatilitede artışa neden olabilir. Madenciler geçen hafta 6,000 adet BTC token’ı satarken, bu hafta ise satılan token sayısı 10,000 oldu. Zincir üstü platformlar, madenci Poolin’in Coinbene kripto borsasına 10,050 adet token sattığını doğruladı.

Glassnode verilerine göre madencilerin BTC rezervleri son birkaç ayda 13,000 BTC azaldı. Bunun sonucunda şu anda 14 ayın en düşük seviyesi olan 1,818,280,032 BTC’ye gerilendi. En son 14 ayın en düşük seviyesi, 1,818,778,794 ile geçen yıl Ekim ayındaydı. Ayrıca, azalan madencilik faaliyeti nedeniyle Bitcoin hashrate’i de düşmeye devam ediyor.

Yatırımcılar, toplam madenci çıktısını toplam madenci arzına bölerek karşılaştırırken Madenci Satış Gücü araştırma göstergesini kullanabilir. Böylece madencilerin pozisyonlarını satıp satmadığını teyit eder.

BTC 18,000 dolara ulaşabilir

Harcanan Çıktı Kâr Oranı (SOPR) ve zincir üstü verilere göre, kısa vadeli yatırımcılar SOPR 1’den az kayıpla satış yapmaya devam ediyor. Olumlu duyguların olmaması, 18,000 dolar seviyesini güçlü bir direnç noktasını hâline getirdi.

Ayrıca, kripto analisti Michael van de Poppe daha önce Bitcoin fiyatının 16,600 dolarda bulunan destek noktasını kaybetmemesi durumunda 18,300 dolara yükselebileceğini tahmin etmişti. Ayrıca tahmininde, BTC fiyatının dibe ulaştığını düşündüğünü de ekledi.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin