featured

Ayı piyasasına rağmen Bitcoin yatırımcılarının sayısı yükselişte! Bunun sebebi nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasının lideri olan Bitcoin’in fiyatı aylardır bastırılmış olsa da bu, varlığın benimsenmesinin yavaşladığı anlamına gelmeyebilir.

IntoTheBlock’tan elde edilen zincir üstü veriler, kripto piyasasının Kasım ayındaki zirvesinden bu yana Bitcoin adreslerinin sayısının istikrarlı bir şekilde arttığını gösteriyor.

Kişiler mi, adresler mi?

Kripto istihbarat platformunun belirttiği gibi, şu anda yaklaşık 41,9 milyon adres Bitcoin ağında bir dengeye sahip. Bu, Ağustos başında kaydedilen tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 42,07 milyon adresten oldukça uzak.

Geçen hafta IntoTheBlock konuyla ilgili olarak şu sözleri söyledi:

Ayı piyasasında #Bitcoin sahiplerinin sayısı artıyor. 42 milyondan fazla adres şu anda bir yıldan daha uzun bir süredir 4,5 milyon dolarlık BTC token’ı tutuyor.

Bununla birlikte, adresler mutlaka yeni kullanıcılar olduğu anlamına gelemez. Bir kişi birden fazla adres kullanabilir. Aynı zamanda birden fazla kişi de bir adres kullanabilir.

Örneğin Ledger gibi bazı popüler cüzdan sağlayıcıları, çok adresli hesapları sistemlerine yerleştirir. Bu, cüzdanın kullanıcı hesaplarında yazılım içinde “al” seçeneğini her seçtiğinde yeni bir adres oluşturduğu anlamına gelir. Bu durum, kullanıcılar için zincir içi gizliliği artırmayı ve ödemelerinin kimliklerine geri bağlanmasını zorlaştırmayı amaçlıyor.

Bitcoin

Bitcoin’in aktif adreslerinin bakiyesi olan adreslere oranı, 2013’te %12 iken bu hafta sadece %2,36’dır.

Mutlak anlamda, günlük aktif adresler 2021’de zirveye ulaştı. O zamandan beri bu değer 1 milyon civarında seyrediyor.

Bitcoin’in dağılımı

IntoTheBlock verileri, Bitcoin’in sahiplik konsantrasyonunun şu anda perakende yatırımcıların ellerinde %89,6 olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte perakende yatırımcılar, dolaşımdaki arzın %0,1’inden daha azına sahip olanlar olarak tanımlanmaktadır. Bu, milyarder Michael Saylor’un sahip olduğu miktardan biraz daha fazla olarak 19,000 BTC’ye tekabül ediyor.

Yatırımcı türleriyle ilgili olarak veriler, kripto para birimlerini 1 yıldan uzun süredir elinde tutan adresler olan “Hodlers”ın 29,78 milyon ile en yaygın olanı olduğunu gösteriyor. “Kruvazörler” (1-12 aylık adresler) Pazartesi itibariyle 14,85 milyon iken kalan 2,33 milyon adres ise “Tüccarlar” (1 ay veya daha az).

Uzun vadede, Hodler’lar sürekli olarak yükseliyor. Böylece, tüm sahiplerin daha büyük bir payını biriktiriyor gibi görünürken, yatırımcılar tipik olarak Bitcoin’in fiyat döngüleriyle zirveye çıkıyor veya dibe vuruyor.

Bununla birlikte geçen hafta Glassnode’dan gelen veriler, uzun vadeli sahiplerin son zamanlarda ellerindeki token’ları zararına sattıklarını gösterdi.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin