Bitcoin yatırımcı davranışlarını ortaya koyan çarpıcı anket sonuçlandı
Bitcoin yatırımcı davranışlarını ortaya koyan çarpıcı anket sonuçlandı

Bitcoin yatırımcı davranışlarını ortaya koyan çarpıcı anket sonuçlandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en popüler kripto para analistlerinden PlanB, Twitter’da yüksek katılımlı bir anket düzenledi. Ankette Bitcoin yatırımcılarının davranışlarına ilişkin son derece ilginç bulgulara rastlandı.

Ankete yaklaşık 14 bin kişi katıldı

Stock-to-flow modelini Bitcoin piyasasına uygulamasıyla tanınan analist PlanB, Twitter hesabından bir yatırımcı davranışı anket düzenledi. Katılımcılara dört seçenek sunan analist, anketi 24 saat boyunca açık tuttu ve 13 bin 813 katılımcı ankete oy verdi.

Sonuçlara göre Bitcoin yatırımcılarının yüzde 65,6’sı şu anda HODLing stratejisini benimsiyor.

Her dört kişiden üçü Bitcoin varlıklarını tutuyor

Şu anda Bitcoin alıcı sayısının satıcılardan daha fazla olduğunu ortaya koyan ankete göre katılımcıların sadece %3,9’u BTC sattığını söyledi. Satıcıların BTC satmasının altında yatan en büyük sebep ise son günlerde hareketlenen altcoin piyasası.

Katılımcıların %12,2’lik kesimi herhangi bir Bitcoin pozisyonuna sahip olmadıklarını belirtirken bu grubun endüstri ile herhangi bir ilgisi bulunmayan veya trene atlamak için fiyatın düşmesini ümit eden kişilerden oluşabileceği düşünülüyor.

Anket ayrıca, Bitcoin yatırımcılarının sattıklarından daha fazla HODLing yaptığını ortaya koyan önceki bir raporu da doğruluyor. Rapor, mart satışından bu yana BTC fiyatı %78 artmasına rağmen, spot işlem hacimlerinin %28 oranında düştüğünü ortaya koydu.

Buna ek olarak, yıl başından bu yana dolaşımdaki Bitcoin arzının sadece %27’sinin hareket ettiği, yani mevcut tüm Bitcoin’in% 73’ünün oldukça uzun bir süredir uykuda olduğu bildirildi.

Bu arada Coinbase halka açılan ilk kripto para borsası olarak tarihe geçti. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin