Bitcoin yatay seyrederken popüler altcoin ivme kazandı
Bitcoin yatay seyrederken popüler altcoin ivme kazandı

Bitcoin yatay seyrederken popüler altcoin ivme kazandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin dün 24.200 $’ın üzerindeki ATH’nin ardından 23.500 $’a yerleşti. Çoğu altcoin henüz ciddi anlamda yükselmez iken LTC 120 doların üzerine çıkarak yeni bir yıl içi yüksek seviyeyi belirledi.

Tüm zamanların en yüksek seviyesinin ardından, bu sefer 24.000 $’ın üzerine çıkan Bitcoin, 23.500 $’a geriledi. Binance Coin ve Litecoin gibi bazı büyük hacimli altcoinler, son kazançlarını ikiye katladı; BNB 35 $’a yaklaştı ve LTC 120 $’ın üzerinde yeni bir yıllık rekor kırdı.

BTC’nin yeni ATH’si ve sonraki geri çekilme

20.000 $’ın üzerine çıkan ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan yaklaşık 24.000 $’lık yeni bir yükselişle sonuçlanan yükseliş haftasından sonra, Bitcoin konsolidasyon işaretleri göstererek biraz ara verdi.

Ancak, kısa süreli durgunluk dün başka bir etkileyici ayak ve yeni bir rekorla hızla gölgelendi. Bu sefer BTC, 24.000 $ fiyat seviyesini aştı ve 24.200 $’ın (Bitstamp’ta) üzerine gelerek yeni bir ATH belirledi.

Bu etkileyici rekorun ardından, ayılar devreye girdi ve BTC’yi hızla 1.000 dolardan fazla düşürerek 23.100 dolara düşürdü. Bununla birlikte, lider kripto para birimi kayıpların bir kısmını telafi etti ve şu anda 23.500 doların üzerinde seyrediyor.

BTCUSD. Source: TradingView

Analitik şirketi Santiment’in verilerine göre, Ağ Değerinin İşlem Oranı (NVT) metriği, en son ATH’nin dolaşımdaki benzersiz token sayısının artmasıyla haklı gösterilebileceğine işaret ediyor.

Bunun arkasındaki teori, ağ – token dolaşımına aktarılan değer, bu durumda, mevcut değerlemeye kıyasla çok yüksekse, NVT varlığın değerinin düşük olduğunu ve bir kırılma için olgunlaştığını gösteriyor.

Bitcoin Price Vs. Bitcoin NVT. Source: Santiment

Litecoin’de müthiş ivme

Bazı alternatif kripto paralar, BTC’nin son 24 saatteki artışını taklit edemezken, Litecoin etkileyici performansını geç saatlerde ikiye katladı. LTC dünden bu yana yaklaşık %15 arttı ve birkaç saat önce 124 $ seviyesi ile yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Binance Coin, ilk 10 içerisinde önemli yükseliş gösteren bir koin oldu. BNB %5 değer kazandı ve şu anda 34 $ civarında işlem görüyor. İlginç bir şekilde, bu durum, Binance ekibindeki borsanın daha fazla BNB yakmaya başlayabileceği tartışmalarına bağlanabilir.

24 saatlik bir ölçekte, ETH, Ripple ve Bitcoin Cash biraz yeşil renkte. Chainlink, Polkadot ve Cardano küçük kayıplar kaydetti.

Cryptocurrency Market Overview. Source: Quantify Crypto

Huobi Token (%5), Zilliqa (%4,5), NEAR Protocol (%4) ve FTX Token (%4) daha fazla kazanç elde etti. Buna karşılık, REN   OMG  ve Ontology en çok değer kaybeden koinler haline geldi.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin