Bitcoin, 2022'de yaşadığı zorluklara rağmen benimsenmesinde ciddi bir artış gördü!
Bitcoin, 2022'de yaşadığı zorluklara rağmen benimsenmesinde ciddi bir artış gördü!

Bitcoin, 2022’de yaşadığı zorluklara rağmen benimsenmesinde ciddi bir artış gördü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, geçen yıl en zorlu anlardan birine tanık olmasına rağmen, veriler, Bitcoin blok zincirinin hâlâ beklentileri karşıladığını ve işlemlerin büyük bir kısmını oluşturduğunu gösteriyor.

Bir zincir içi veri firması olan CoinMetrics’in son verileri, geçen yıl Bitcoin blockchain aracılığıyla şaşırtıcı bir şekilde 8,2 trilyon dolar transfer edildiğini gösteriyor. Dolayısıyla bu rakamlar, bahsi geçen blockchain üzerinden saniyede ortalama 260.000 dolar transfer edildiğini ortaya koyuyor.

Aşağıdaki grafik, geçen yıl boyunca Bitcoin blok zincirindeki işlemlerin eğilimini göstermektedir.

Kaynaklar, işlemin büyüklüğünün, genel finansal sistemdeki piyasa değerine göre dünyanın en büyük kripto para biriminin benimsenmesindeki artışı ve rolünü temsil ettiğini ortaya koyuyor.

Ancak verilere göre, blok zincirindeki işlem sayısı, varlığın fiyat hareketine paralel olarak yılın ikinci yarısında önemli ölçüde azaldı.

Bitcoin için 2022 zaman çizelgesi, varlığın yılın büyük bir bölümünde serbest düşüş ve ardından Kasım ayı başlarında bir rahatlama rallisi geçirmesiyle aldatıcı oldu. Kasım ayındaki ralliyi bazı olumlu faktörler yönlendirdi; ancak ralli, işlemlerin payı üzerinde ciddi bir etkiye sahip değildi.

Kaynaklar, işlem hacimlerinin Bitcoin savunucuları tarafından da memnuniyetle karşılanabileceğini ortaya koyuyor ve bu sayıyı muhtemelen varlığın ana akım finans sektörüne dahil edilebilecek olgunluğunun bir işareti olarak görecek.

Ek olarak, Bitcoin, etkilerinin 2023’e yayılması öngörülen kripto borsası FTX’in çöküşünden de etkilendi. Başka bir rapor, fiyat düzeltmesinin etkisinin 2022’de Bitcoin milyonerlerinin %70’in üzerinde düşmesine neden olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin’in hâlâ yüksek enflasyon ve düzenleyici belirsizlik ortamında faaliyet gösterdiği düşünülürse, fiyat düzeltmesi daha da uzayabilir. Gerçekten de, piyasa bir ralli kaydederse, Bitcoin blok zincirine aktarılan miktar muhtemelen artacaktır.

Bu yazının yazıldığı sırada varlık, önceki güne göre %0,17 düşüşle ancak son beş gün içinde %1,73 artışla 16.815 dolardan işlem görüyor.

news.todayq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin