Bitcoin yakında yeni rekorunu kırabilir mi? BTC 20.000 doları geçecek mi?
Bitcoin yakında yeni rekorunu kırabilir mi? BTC 20.000 doları geçecek mi?

Bitcoin yakında yeni rekorunu kırabilir mi? BTC 20.000 doları geçecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 1 Aralık’ta 19.918 dolara ulaşarak 2017’de kaydettiği tüm zamanlar rekorunu geride bıraktı ancak üstünde uzun süre kalamadı. Bu durum ralli hakkında çoğu kişinin gözden kaçırabileceği kritik bir şeyi işaret ediyor.

Uzun vadeli bakış açısında Bitcoin’in yeni bir ATH’ye ulaştıktan sonra neden yükselişine devam etmediğini yanıtlayalım ve ayrıca kısa vadeli duyarlılığa ve ne beklenebileceğine de bir göz atalım.

Önceki rekorda Bitcoin için her şey çok farklıydı

2016’da ve 2017’nin çoğunda Bitcoin, rekorları kırmaya devam eden kontrol edilemez bir güçtü. Aralık 2017’de Bitcoin 19.666 dolarla yeni bir zirve yaptı. Yatırımcıların teknolojiyi gerçekten anlamadan paralarını aktarmalarına neden olan bir FOMO yaşanmıştı. Yatırımcılar fiyat yükselmeye devam ettiği için olan bitene inanmıyordu ancak bu getirileri yakalamak için yatırım yaptılar.

Kripto ekosistemi o dönem büyük ölçüde düzenlenmemişti ve bu nedenle dolandırıcılıklar yaygınlaştı. Bu da BTC’nin yatırımcılardan ve en önemlisi ralliyi kaçırmak istemeyen perakende yatırımcılardan destek almasını sağladı.

Daha düzenli sektör, daha bilinçli yatırımcılar

Ancak bu sefer Bitcoin, yatırımcılarının sadece finansal okuryazarlıklarında değil, aynı zamanda teknolojiyi anlama açısından da olgunlaştığı bir dönem. Ek olarak, ekosistem düzenleniyor ve bu da kurumların devreye girmesine izin veriyor.

Buraya eklenecek daha önemli bir şey ise; bu sefer, benzer bir FOMO anının gerçekleşeceği yine aşikar ancak bu kez 20 bin dolarda değil, 40.200 veya 118.000 dolarda gerçekleşeceği. Bu noktalar boğa koşusunun zirvesi olabilir ve 2017’de olduğu gibi yıkıcı rekorlar görebiliriz.

Bu da bizi Bitcoin’in neden şu anda toparlanmadığına getiriyor; yani Bitcoin boğa koşusunda değil. Bir fiyat keşif modunda.

Grafik, Bitcoin’in çalışma aşamasında olduğunu gösteriyor. Bu “kuru” çalışmada, ATH’ye tekrar dokunabiliriz ancak burada uzun süreli bir ralli görmeyeceğimiz açık.

Grafikte, tüm girişler balinaların gerçekten de BTC’lerini geri yatırdıklarını gösteriyor, bu da kâr elde etmek istedikleri fikrini veriyor. Bu nedenle ne kadar küçük olursa olsun kısa vadede bir düşüş beklenebilir.

Bu yazının yazıldığı esnada, BTC, 2017 ATH’ye çok yakın olan 19.560 dolarlık dirence dokunuyor. Bunun sebebi, son düşüşte 17.600 dolar civarında BTC satın alan ve kâr etmek isteyen balinalar olabilir.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin