Bitcoin yakında nakit paranın yerini alabilir mi?
Bitcoin yakında nakit paranın yerini alabilir mi?

Bitcoin yakında nakit paranın yerini alabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

PayPal’ın Bitcoin ve kripto para birimlerini kabul etmesiyle ilgili gelişmeler, pek çok kişi tarafından yılın en büyük haberi olarak yorumlandı. Birçok analist, bunun nihayetinde Bitcoin’i ana akım bölgesine iteceğini ve ihtiyaç duyduğu desteği sağlayacağını iddia ediyor. Halihazırda, para birimi 13.000 doları geçti ve birçok endüstri uzmanı BTC’nin potansiyel olarak yılı yaklaşık 14.000 dolardan bitirebileceğini düşünüyor.

Bitcoin henüz yaygın değil

Yine de sektördeki pek çok kişi için PayPal ile ilgili haberler güçlü olsa da, piyasa değeri bazında dünyanın bir numaralı dijital varlığı için yeterli güce sahip değil. Bazıları bu gelişmenin Bitcoin’i halihazırda olduğundan daha meşru hale getirmeyeceğini ve finansal merdivende daha yukarı taşımak için etkisi olmayacağını iddia ediyorlar. Bitcoin’in standart itibari para birimlerinin yerine geçmeye daha yakın olmadığını söylüyorlar ki bunu yapmak için tasarlandı ve Bitcoin’in bu sorumluluğu üstlenmeyeceğinden eminler.

Bunun en büyük nedenlerinden biri, Bitcoin ve diğer altcoinlerin hâlâ çok değişken ve fiyat dalgalanmalarına karşı savunmasız olması. Özellikle bu yıl, koronavirüs vurur vurmaz dünyanın birincil kripto para biriminin ayda 10.000 dolardan 4.000 doların biraz altına düştüğünü gördük. Bu, sadece birkaç hafta içinde 6.000 dolardan fazla bir kayıp anlamına geliyor.

Sonrasında para biriminin fiyatı artmaya başladı. Bu da işlerin kolayca tersine dönebildiğini gösteriyor. Pek çok mağaza ve perakendeci bu sebeple kripto paralara şans vermeye istekli değil.

Wolfe Research’ün genel müdürü Darrin Peller bu konuyu şöyle yorumluyor:

Spekülatif bir para birimi olarak kullanılmanın dışında, en büyük engellerden biri hâlâ para biriminin oynaklığı ve onu kullanma kabiliyetidir. Satış kısmı zor.

Ek olarak, analistler, Bitcoin alanında sergilenen kurumsal mevcudiyet söz konusu olduğunda da güvenlerini kaybediyorlar. MicroStrategy’den Square’e birçok büyük şirket büyük miktarlarda dijital varlık satın almış olsa da bunun diğer şirketlerin Bitcoin kervanına katılmasına neden olmak için yeterli olacağından tam olarak emin değiller.

Kurumlar yeterince aktif değil

CoinShares’ın baş strateji sorumlusu Meltem Demirors, yakın tarihli bir röportajda şunları söyledi:

BTC’ye yatırım yapan büyük şirketlerle ilgili son haberler duyarlılık ve PR için yararlıdır, ancak çoğu geleneksel yatırımcının çok da değer vereceği bir şey değildir.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin