Son Bitcoin düşüşünden almamız gereken dersler: Hangi göstergeler düşüşten önce alarm verdi?
Son Bitcoin düşüşünden almamız gereken dersler: Hangi göstergeler düşüşten önce alarm verdi?

Bitcoin volatilitesi ne durumda? BTC fiyatı için önemli bir mesaj veriyor olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), fiyat dalgalanması bir aydan uzun bir süredir en düşük seviyelerine ulaştığı için önümüzdeki seanslarda büyük fiyat dalgalanmaları bekleniyor.

Kıyaslama kripto para, Ocak ayının başından bu yana daha düşük yüksekler ve daha düşük düşükler (takoz) gördü ve güçlü piyasa önyargısının olmaması, hem ayıların hem de boğaların ipuçlarını  aramasına neden oldu. Sonuç olarak, bir varlığın hareketli ortalamasının +2, -2 standart sapmasıyla temsil edilen teknik bir araç olan Bollinger Bant genişliği ile temsil edilen volatilite, Aralık sonundaki seviyelerine ulaştı.

Uzun süreli düşük volatilite döneminin tipik olarak daha güçlü bir yönsel önyargının yolunu açtığını vurgulamakta fayda var. Bu, Bitcoin’in yakında her iki yönde de büyük fiyat hareketlerine tanık olabileceği anlamına geliyor.

Bitcoin’de yükseliş belirtileri

Bağımsız ticaret şirketi TradingShot analistleri, kripto para biriminin 50 dönemlik hareketli ortalamasın dayanarak yükseleceğine inanıyor. BTC/USD piyasası geçtiğimiz günlerde söz konusu dalganın üzerinde kapandı ve vahşi boğa rallisini geri döndürme yeteneğini hatırlattı.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

TradingShot, son notunda aynı şeyi not ederek 50 dönemlik hareketli ortalamayı “önemli bir kısa vadeli gösterge” olarak nitelendirdi.

Analistler, “Bitcoin’in 2020’nin sonundaki parabolik yükselişinde mükemmel destek sağladı” diye ekledi. “Aslında, aşağıdaki grafikte de gördüğünüz gibi, Ekim 2020’den bu yana 15 net sıçrama sayabiliriz ve yalnızca 2 kez kırıldı.”

Şimdi, 50 dönemlik hareketli ortalamanın güçlü olması durumunda Bitcoin’in Şubat ayında “sürdürülebilir bir yükseliş trendi” yaşamasını bekliyorlar. Bu arada, TradingShot, Bitcoin’in LMACD göstergesinin, kripto para piyasasındaki yukarı yönlü eğilimi daha da artıran bir yükseliş geçişi hakkında uyarıda bulunduğunu iddia etti.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Bitcoin şu anda genişletilmiş yükseliş eğilimini doğrulamak için 200 dönemlik hareketli ortalama dalgasının (turuncu) üzerinde kapanmaya çalışıyor. Başarılı bir kırılma hamlesi, yüksek oynaklığın ortasında, boğaların birincil hedefleri olarak 40.000 $ ‘ın üzerinde test seviyelerine sahip olacak.

Bitcoin günlük grafiği

Bu arada, Bitcoin’in günlük grafiği, 21 günlük hareketli ortalamayı temsil eden Bollinger Bantlarının orta bandının üzerine çıkmaya çalışan fiyatı gösteriyor.

Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Bitcoin, 21 günlük hareketli ortalamanın üzerinde kapanıyor. Kaynak: TradingView.com’da BTCUSD

Yukarıdaki başarılı bir kırılma, yatırımcıların kısa vadeli yukarı yönlü hedefleri olarak üst Bollinger Bandını test etmelerini sağlayacaktır. 38.500 dolara yakın. Tersine, orta banttan bir geri çekilme, fiyatı 31.000 $ ‘lık alt seviyelere geri gönderme riskine sahip.

bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin