Bitcoin volatilitesi en yüksek seviyeye çıktıktan sonra geri çekildi
Bitcoin volatilitesi en yüksek seviyeye çıktıktan sonra geri çekildi

Bitcoin volatilitesi en yüksek seviyeye çıktıktan sonra geri çekildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın lider para birimi Bitcoin, eskiye nazaran daha sabit fiyatlara sahne oluyor. İniş ve çıkışlar sert şekilde gerçekleşmiyor. Büyük oyuncuların piyasaya girmesiyle birlikte fiyatta oynaklık azalıyor. Kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i uzun vade tutması garantili bir ilerleyiş sağlıyor.

Yüksek oynaklık ve sabit fiyat değişiklikleri, yatırımcıları genellikle kripto para birimi endüstrisine çeken iki faktör olarak karşısına çıkar. Ancak Bloomberg’in paylaştığı veri bu durumu değiştirebilir. Bloomberg, kurumsal fonların gelişine dikkat çekiyor. Bununla beraber Bitcoin yavaş yavaş daha az değişken para birimi olduğunu söylüyor. Bloomberg, daha istikrarlı bir varlık haline geldiğini vurguluyor.

Daha önce uzmanlar, ticaret yapanları Bitcoin’in volatilite azalmasına gidebileceği konusunda uyardı. Piyasanın büyük kurumsal girişlere sahne olduğuna dikkat çekildi. Bu da Bitcoin’in oynaklığına etki etti.

Bitcoin eskisi kadar spekülasyonlara gebe olmayabilir

Kripto para biriminde 260 günlük oynaklığı, 40.000 doların altındaki değerlere ulaştığı Mayıs ayından bu yana en düşük seviye olan 66’ya düşürdü.
banko kupon
Oynaklığın azalmasıyla birlikte varlık, geleneksel tüccarlar ve yatırımcılar arasında daha fazla tanınırlık kazanabilir. Bu gelişme Bitcoin’in borsa ile ilişkisini daha güçlü hale getireceğini inanılıyor. Geçen hafta gördüğümüz kısa vadeli düzeltme de Bitcoin ve türevlerine yansımasını görmüştük. Bu oynaklık iki farklı pazarın hareketlerini kopyalar nitelikte.

Öte yandan kurumsal fonların ana kaynağı,  Grayscale ve 21Shares gibi diğer sağlayıcılar önemli yer tutuyor. Ayrıca kripto para piyasasına 1,47 milyar dolardan fazla para çeken ProShares Bitcoin ETF işlemleri sürüyor. Vadeli işlemlerde Bitcoin’in yer alması belli bir düzeni sağlıyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin