Bitcoin 5.000 $ düşerken vadeli işlem yatırımcıları ağır bir darbe aldı
Bitcoin 5.000 $ düşerken vadeli işlem yatırımcıları ağır bir darbe aldı

Bitcoin volatilitesi, COVID-19 çöküşünden beri en yüksek seviyede

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin volatilitesi normalden daha yüksek ancak bu endişelenecek bir durum mu? Analitik şirketi Skew’den alınan verilere göre, Bitcoin volatilitesi, Bitcoin’in COVID-19 nedeniyle çöktüğü ay olan Mart 2020’ye kadar yükseldi.

“Gerçekleşen volatilite”, bir kripto para fiyatının 30 günlük bir süre boyunca ortalama dalgalanmasını ifade eder. Skew, zaman içinde Bitcoin fiyatındaki standart sapmayı hesaplayarak oynaklığı ölçer.

Şirket verileri, geçtiğimiz ay rakamın % 103’e dokunduğunu gösterdi. Bu, son 30 günde Bitcoin fiyatının ortalama fiyatından % 103 oranında saptığı anlamına geliyor.

Geçen ay buna katkıda bulunanlar, Bitcoin fiyatının ani yükseliş ve düşüşleri oldu. 11 Ocak’taki büyük satış, Bitcoin’in en büyük günlük fiyat düşüşünü yaşamasına neden oldu ve Bitcoin’den önceki haftalarda, şimdiye kadarki en yüksek fiyatı olan 41.000 $ ‘a ulaştı.

Volatilite rakamları geçen Mart ayına benzer olsa da, pandemi etkisiyle Bitcoin düşüşünden (tıpkı diğer finansal varlıklar gibi), temel fark, boğa rallisi yapıyor olmamızdır.

Boğa rallisi sırasında, yatırımcılar farklı noktalarda para kazandıkça fiyat dalgalanmaları daha yaygındır. Quantum Economics’te bir analist olan Pedro Febrero, Decrypt’e şunları söyledi:

Fiyat ne kadar çok dalgalanmaya sahip olursa, bitcoin fiyatlarındaki değişimin büyüklüğü o kadar büyük olur. Boğa rallisi sırasında, bu beklenen bir durumdur.

Aşağı giden şey yukarı çıkabilir

Bitcoin’in oynaklığına rağmen, geçen yıl altın gibi diğer varlıklardan daha iyi performans gösterdi.

Artı, genel olarak Bitcoin’in oynaklığı düşüyor: kripto para biriminin fiyatı ve piyasa değeri zamanla arttıkça, varlığın oynaklığı azaldı.Ve geçen yıl, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri yükseldi ve geleneksel yatırımlardan daha iyi performans gösterdi.

Anonim bir yatırımcı, 2020 boyunca on kripto para birimini takip etti ve bunların ABD borsasından sekiz kat daha iyi performans gösterdiğini gördü: 1000 dolarlık kripto yatırımı % 139, S&P 500 ise % 16 arttı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin