featured

Bitcoin Veya Kripto Paranızın Değeri Düştüğünde Ne Yapmalı, Nasıl Kazanç Sağlanabilir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ya da kripto para birimlerinde ne zaman bir ani düşüş (crash) olsa, hemen alarmlar çalıyor ve panik ortaya çıkıyor. İnsanlar düşüşün sonunu şöyle tahmin ediyor; ”bu bir balondu ve şimdi kaybedeceğim, bu yüzden elimdeki kripto paramı satmalıyım.” 

Bununla birlikte ikinci bir bakış açısı ise, ”bu bir düşüş ve benim için satın alma ve kazanç elde etme fırsatı”




Nasıl kar sağlanır?

Kripto para birimlerinin fiyatında keskin bir düşüşte para kazanmaya çalışmanın birkaç yolu vardır . Bazıları diğerlerinden daha etkilidir ve bazıları farklı kripto para birimleri için daha uygundur. Karar vermek yatırımcının sorumluluğundadır.

Aşağıda tarif edilen, hastalığa yakalanan kazanın daha önce olduğundan daha fazla para kazanma şansına dönüşmesine yardımcı olabilecek beş yöntem vardır.

Bu yöntemlerin birçoğu çok iyi biliniyor ve neredeyse klişeleniyor ancak gerçek zorluk sadece bunları bilmek değil, bunları çöken bir pazar karşısında yürürlüğe koyacak kadar cesur olabilmekte.

Dipteyken al

Bitcoin’in sabit bir yukarı yörünge üzerindeki yolu ile dipteyken alma işlemi, yüksek kazançlar elde etmenin en kolay yollarından biridir. Bununla birlikte, piyasanın zamanlamasını iyi bilmek gerektirdiği için uygulaması her zaman kolay değildir.

Whaleclub‘den Petar Zivkovski bu stratejiyle ilgili şöyle diyor;

“Dipteyken almak sadece genel bir boğa pazarında geçerli, eğer global eğilim tersine dönerse, dipteyken alım faydasız”.

Boğa piyasası, grafiklerin iyimser ve yukarı ivme olduğunda büyük alımlar olan grafiktir.

Güçlü fırsatları tespit edin

Kripto para piyasaları özünde bağlantılı gibi görünürken ve genelde bir boğa ya da ayı modunda olacak olsa da, piyasa boyunca bazı güçlü paralar üzerinde yapılabilecek fırsatlar var.

Vinny Lingham , Civic’in CEO’su, yatırımcıların “fırtınaları yürütmek ve havalandırmak için güvenebileceğiniz ekiplerle kaliteli madeni paralar bulmalarını” ve daha sonra tutmayı öneriyor.

Bu imkânları tanımlamaya çalışırken, madeni paraları sağlam bir temel ve zorlayıcı bir iş modeli ile tanımlamalıdır. Yani elinizde tutacağınız dijital paraların, iş modelinin, alt yapısının, projelerinin v.b. etkenlerin araştırılması.

Pozisyonunuzu koruyun (Hodl)

Kripto para birimleri’nin değer düşüşü söz konusu olduğunda en basit ve saygın bir strateji. Kripto paraları, aldıkları paradan düşük olduğunda satmazsanız, kaybetmezsiniz demektir. Örnek; 1000$ değerinde Bitcoin aldınız, Bitcoin değeri düştü ve elinizde 900$ değerinde Bitcoin var. Bitcoin’inizi şayet satmazsanız kaybetmezsiniz.

Bir düşüş ile başa çıkmak için en temel stratejiden biridir – hiçbir şey yapmayın, bekleyin.

Zivkovski’nin sunduğu ek tavsiyeler,

Olası bir düşüşü yenmek için en iyi yöntem; piyasa değerine göre ilk beş kripto para birimini elinde bulundurduğundan emin olmaktır.




Emir ile satış yapmak

Biraz tartışmalı olan bir stratejidir.

Kripto para varlık yöneticileri, bir düşüş anında bunu yapmakla ünlüdürler. Bununla birlikte, pazarın düşüş ve yükselişinin tekrarlanmasını gerektirdiği için zor bir yöntem olabilir.

 Coinsetter’in kurucusu ve CTO’su Marshall Swatt , şunları söyledi:

“Emir girmek, hem satış yaptığınızda hem de alışa döndüğünüzde piyasaya zaman ayırabilmenizi gerektiriyor. En akıllı strateji, riske atmaya gücü yeten parayı ayırmak ve sonrasında plandaki değişikliklerden bağımsız olarak sadık kalabilmek.”

Ödünç

Bu çoğunlukla tüccarlar tarafından kullanılan bir araçtır ve doğru uygulanırsa büyük getiriler sunmaktadır.

Bu yöntemi kullanmak çok fazla beceri ve tecrübe gerektirir. Bir kripto paranın başkasından ödünç alınması, o kripto para ile alım-satımlar yapmak ve bundan kar elde etmek. Biraz şansa da ihtiyacınız olabilir.

Yeteneklerinizi bilin

Kullandığınız strateji, beceri düzeyinize ve riskiniz olan rahatlığınıza dayanmalıdır. Dijital para biriminizi kaybetme şansınızı elde etmek istemiyorsanız, holding muhtemelen en iyisidir. Kısa bir süre emir verme halinde kalmanızın sakıncası yoksa (muhtemelen sonsuza kadar sürmez), o zaman yükseklere satabilir ve daha düşük miktarda yeniden almaya çalışabilirsiniz. Yüksek rakamlarda ve deneyimli bir ticarete sahipseniz, kısa satış sizin için de işe yarayabilir. En rahat olan stratejileri kullanın ve her zaman yatırım hedeflerinizi öğrenin.

cointelegraph

Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin