featured

Bitcoin ve türevleri kanlı haftayı geride bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçen hafta kripto dünyası büyük bir kanlı hafta yaşadı. Bitcoin ve türevleri büyük bir tasfiye geçirdi. Piyasanın genel değeri düşerken, marka anlamında da güvensizlik oluştu. Geçen haftaya 1 trilyon dolar ile başlangıç yapan varlıklar, haftanın ortalamasında 200 milyar dolarlık kayıp gördü.

Bitcoin ve türevleri, kasım ayının üçüncü haftasına da düşük fiyatlanmayla başladı. Şu anki piyasa değeri yaklaşık 800 milyar dolar olarak kaydedildi. Son 24 saat içinde hacim 64 milyar dolarda kalarak ilginin azaldığını gösteriyor. Bu rakam geçtiğimiz haftada nerdeyse iki kat olarak kayıtlara geçmişti.

Kripto borsası FTX’in çöküşü, tüm kripto alanına büyük bir darbe oldu. Bitcoin tankları iki yıl içinde ilk kez %5’in üzerinde kayıp görerek 16.000 doların altına düştü.

Bitcoin ve türevleri haftalık son durum
Bitcoin ve türevleri haftalık son durum

Bitcoin ve türevleri kayıpları artırdı

Daha geniş kripto para piyasası bir kez daha satış baskısı oluşturdu. Sonuç olarak, BTC yeni bir 2022 düşük seviyesine ulaştı. Şimdi de BTC 305 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 15.970 dolardan işlem görüyor. 

1 haftalık süreç piyasanın par ve zaman kaybetmesine yol açarken yatırımcıların kaybı tasfiyelerle dahada çok oldu. Coinglass’tan elde edilen zincir üstü veriler, piyasa likiditesinin son zamanlarda oldukça hızlı bir şekilde kuruduğunu ve bunun ileride endişe konusu olabileceğini gösteriyor.

Kripto borsası FTX’in son çöküşünün ortasında, kullanıcıların merkezi platformlara olan güveni büyük ölçüde düştü. Borsalardaki toplam BTC bakiyesi, 2018’den bu yana en düşük seviyeye ulaştı. Glassnode’dan gelen verilerde;

“Son 4 günde 80,8 bin BTC borsadan ayrıldı. İnsanlar karşı taraf riskini en aza indirmek için BTC’lerini açıkça borsalardan alıyorlar. Kısa vadeli değişim verileri dalgalanabilir.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin