Kripto borsası ticaret hacmi Ocak ayında tüm rekorları kırdı, 900 milyar doları aştı
Kripto borsası ticaret hacmi Ocak ayında tüm rekorları kırdı, 900 milyar doları aştı

Bitcoin ve S&P 500 arasındaki korelasyon tüm zamanlar rekorunu kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in finansal dünyadan ayrıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. 2020 yılının ilk çeyreği kripto para biriminin dünyadaki en büyük varlıklarla birlikte hareket edebileceğini kanıtladı.

Kripto para birimlerinin ana akım hakimiyeti her geçen gün artarken koronavirüs salgınının büyük piyasalara etki ettiği bir zamanda Bitcoin ve S&P 500 arasındaki artan korelasyon pek de şaşırtıcı değil. CoinMetrics’e göre, iki varlık için 90 günlük Pearson korelasyon katsayısı 0,59 ile tüm zamanlar zirvesine çıktı.

Bitcoin ve S&P 500 ortaklığı pandemi sonrasında sürecek mi?

İki karşıt piyasa ilginç benzerlikler taşıyor. Hem Bitcoin hem de ABD hisse senetleri mart ayındaki likidite krizi sırasında yoğun satışa maruz kaldı. Bitcoin daha dik, SPX ise biraz daha kademeli olarak…

Bu durum önlemlerin ötesinde, varlıkların boyutunu ve Amerikan kurumsal yatırımcılarının Bitcoin pazarındaki etkisini gösteriyor. Hisse senetleri ile artan benzerlik, kripto para birimlerinin ana akım büyümesini ve pandemiye reaksiyonunu vurguluyor.

İki varlık arasındaki korelasyona dayanarak Longhash tarafından yakın zamanda yayımlanan bir raporda şu soru ele alındı: Bu durum Bitcoin’in altın anlatısı ile ilgili ne söylüyor? Cevap basit: BTC, altın gibi bir değer deposu değildir, bir hisse senedi endeksi gibi ana akım bir varlıktır.

Salgın sonrası dünyada, mevcut ekonomik iklim göz önüne alındığında, Bitcoin ve S&P 500’ün daha da korele hareket etmesi bekleniyor. Likidite zaman içinde normalleştikçe azalan üretkenlik nedeniyle sokağa çıkma yasakları döneminde tahakkuk eden kayıplarla mücadele etmek zorunda kalacağız.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin