Bitcoin ve kripto paralar neden düşüyor? Kripto kışı başladı mı?
Bitcoin ve kripto paralar neden düşüyor? Kripto kışı başladı mı?

Bitcoin ve kripto paralar neden düşüyor? Kripto kışı başladı mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası çöküyor. CoinMarketCap’e göre, tüm kripto para birimlerinin birleşik piyasa değeri 1 trilyon doların altına düştü ve bu da “kripto kışının” başladığını gösteriyor.

Bitcoin son 24 saatte %16 düşüşle 23.200 dolar civarında işlem görüyor. Ethereum ise %18 düşüşle 1.222 dolara geriledi.

Federal Rezerv para politikası toplantısı bugün başlayacak ve Çarşamba günü Başkan Jerome Powell’ın yaptığı bir açıklama ve basın toplantısı ile sona erecek.

Bitcoin ve kripto paralar neden düşüyor?

Son düşüş, en az 150.000 Bitcoin’e sahip olduğunu iddia eden kripto para şirketi Celsius’un para çekme işlemlerini durdurmasıyla düşüş başladı. (Başka bir kripto para şirketi olan Nexo, platform varlıklarının bir kısmını satın almakla ilgilendiğini ifade etti.)

Kripto piyasasının ne kadar kasvetli hale geldiğini doğruyan olayların ve açıklamaların gerçekleştirildiği bir gün yaşandı.

2021’in başından bu yana ilk kez, dijital varlıkların toplam piyasa değeri birkaç gün içinde 300 milyar doları aştı ve Solana ve meme coinlerde önemli kayıplar yaşandı. 

MicroStrategy (MSTR), kripto ile ilgili hisse senetlerindeki düşüşe öncülük etti.

Bitcoin çekme işlemleri Binance’te geçici olarak durduruldu (bildirildiğine göre teknik sorunlar nedeniyle). Ancak bu yazının yazıldığı sırada çekimler devam ediyor.

BlockFi, istihdam kesintilerini açıkladı. Kriptolara karşı duyarlılık korkunç seviyelere geldi. Tron’un USDD stabilcoin’i 1 dolarlık sabiti kaybetme riski altına girdi. Bitcoin bir taban oluşturmaya çalışıyor, ancak 20.000 doların altına düşerse işler çok daha kötü hale gelebilir.

Piyasa önemli bir baskı altındayken, dijital varlıklardaki sancılar arttı. Standard & Poor’s 500 Endeksi %4 düşüşle tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Bunun ana nedeni, yeni yatırımcıların ABD Merkez Bankası’nın son kırk yılın en yüksek seviyesinde olan enflasyonla mücadele etmek için para politikasını güçlü bir şekilde sıkılaştırmak zorunda kalabileceği endişeleri gibi görünüyor.

Amiral gemisi kripto, kripto piyasalarındaki dik düzeltmenin önemli endüstri katılımcılarına zarar verdiğine ve dijital varlık projelerini çok fazla stres altına soktuğuna dair göstergelerin ortaya çıkmasıyla bir yıl içinde en büyük düşüşünü yaşadı.

nairametrics


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin