Bitcoin ve kripto paralar birer
Bitcoin ve kripto paralar birer "balon" mu? Tanınmış yatırımcı yorumladı

Bitcoin ve kripto paralar birer “balon” mu? Tanınmış yatırımcı yorumladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hem Bitcoin hem de hisse senetlerindeki büyük hareketler, yatırımcıların piyasa balonlarının patlamak üzere olup olmadığını sorgulamasına neden olurken, makro yatırımcı Raoul Pal olaylara farklı bir açıdan baktığını söylüyor.

“Anlamlandırmak zor olsa da Bitcoin balon mu diye tartışmak yersiz”

Pal, yeni bir videoda “balonlarla” ilgili soruların ekonominin belirli sektörlerinde olup bitenlerin daha büyük bir resminin gözden kaçmasına sebep olabileceğini söylüyor.

“Bildiğiniz gibi inanılmaz bir miktar söz konusu ve hepsini anlamlandırmak gittikçe zorlaşıyor. Ne gerçek, ne değil. Ve hepimizin sorduğu soru şu: “Bu bir balon mu?” Ve bunun sorulacak doğru soru olup olmadığını bile bilmiyorum.

Kendi algılarımız yatırım önyargılarımız haline gelebilir, “Kriptoyu sevmiyorum, bu nedenle bir balon” veya “Şu anda çok pahalı oldukları için ABD hisse senetlerini sevmiyorum. Onlar bir balon.” diyebilirsiniz. Ama çoğunlukla çoğumuzun balon olarak tanımladığı birçok refleksif ticaret, çoğumuzun hayal edebileceğinden çok daha uzun süre devam edebilir ya da belki de çok büyük değişimler yaşanıyor.”

“Balon diye gördüklerimiz köklü değişimlerin kıvılcımı olabilir”

Real Vision Finance kurucu ortağı, geçmişte klasik balonlara benzeyen birçok piyasa koşulunun da olduğunu belirtiyor. Nihayetinde, Amazon’da olduğu gibi, balon gibi görünen şey, sermayede gerçek bir paradigma değişimiydi.

“Tesla gibi şirketlerin P/E oranlarında benzeri görülmemiş muazzam bir patlama gördük. Ancak geçmişte yine Amazon, 800’lük P/E oranlarını değiştirdi ve hiçbir zaman gerçekten düzelmedi. Bu yüzden spekülasyon ne kadar gerçek bir değişimdir, oyun ne kadar değişir bilmiyorum.”

Pal ayrıca, piyasaların şu anda yatırım dünyasına giren milyonlarca Y kuşağı bireyden doğal destek aldığını söylüyor.

“Yatırım yerine giren Y kuşağı sayısının çokluğu nedeniyle spekülatif bir faaliyet olabilir, bu da sayıların yine de artması anlamına gelir.

Çünkü daha önce, faaliyeti yürütenler geleneksel olarak baby boomers’dı ve şimdi yatırım dünyasına 80 milyon insanı daha getirdiniz, bu yüzden belki de demografik verilerde değerleme yeniden değişiyor.”

dailyhodl


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin