Bitcoin ve kripto paralar Amerika’nın baskısına yenik düşüyor mu?

Bitcoin ve kripto paralar Amerika’nın baskısına yenik düşüyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasada, Amerika’nın baskısı sürüyor. Çarşamba günü FED’in ve SEC’in oluşturduğu manipülasyon hareketler volatil bir görüntü oluşturdu. Ardına perşembe gününde yaşayan haberlere rağmen Bitcoin ve kripto paralar yükselmeye istekli oldu.

Bitcoin, cuma sabahı Asya’da ilk 10 kripto para biriminin tamamındaki toparlanma ve bir gecede hisse senetlerindeki kazançlar yaşandı. Bitcoin yeniden 28.000 ABD dolarının üzerine çıktı. Piyasa, ABD düzenleyicilerinden kripto platformlarına yapılan son uyarıları umursamadı. 

Litecoin kazançlara öncülük etti. ABD hisse senetleri, Hazine Bakanı Janet Yellen’ın bu ay yaşanan bir dizi banka iflasının ardından gerekirse müşteri mevduatlarını korumak için “ek önlemler” alacağını söylemesinin ardından perşembe günü yükseldi.

Bitcoin ve kripto paralar baskılara boyun eğmek istemiyor

Hafta başlarında Bitcoin ve  kripto paralar rallisindeki küçük bir duraklamanın ardından, yeniden kendine geldi. Bitcoin ve diğer dijital varlıklar yukarı yönlü yörüngeye devam etti. Bitcoin (BTC) fiyatı %3’ten fazla arttı ve şu anda 544 milyar dolarlık piyasa değeriyle 28.280 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Ethereum (ETH), XRP, Cardano (ADA) ve Dogecoin (DOGE) gibi diğer altcoinler de her biri %3-4 değer kazandı. Daha geniş kripto para piyasası, yatırımcıların servetine 35 milyar dolardan fazla katkıda bulundu.

ABD Merkez Bankası bu hafta 25 baz puanlık bir faiz artışı açıklasa bile, analistler Bitcoin fiyatının 30.000 $’a ve hatta daha da ötesine, 35.000 $’a yükselmeye devam edebileceği konusunda iyimser. Ark Invest’ten Cathie Wood, bankacılık sektöründeki mevcut krizin kurumsal yatırımcıları Bitcoin’e doğru itme olasılığının daha yüksek olduğunu düşünüyor.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin