Avustralyalı oyuncular artık bilgisayarlarını Bitcoin ile ödeyebilir
Avustralyalı oyuncular artık bilgisayarlarını Bitcoin ile ödeyebilir

Bitcoin ve kripto para piyasası bu gelişmeler ışığında karışıklık belirtileri gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Girişler düşerken Bitcoin borsası çıkışları artıyor ve kripto para piyasasında yüksek belirsizlik giderek belirgin hale geliyor.

Bitcoin borsası çıkışları artıyor ve bu durum genellikle satış baskısının azaldığını gösteriyor. Ancak, girişler de artıyor ve bu da satıcıların borsalara daha fazla BTC yatırdığını gösteriyor.

Hem alıcı talebi hem de satış baskısı bir araya geldiğinde, zincir üzerindeki veriler kripto para piyasasında kafa karışıklığını gösteriyor.

Bitcoin outflows and inflows

2020’nin 4. çeyreğinde Bitcoin piyasasında neler olabilir?

Borsalara Bitcoin girişi, Mayıs 2020’den bu yana aniden görülmeyen seviyelere yükseldi. Çeşitli verilere göre, madenciler BTC’yi 13.000 $ civarında satıyor olabilir.

Girişler arttığında, Bitcoin fiyatı genellikle kısa bir süre sonra düşer çünkü borsa piyasasına baskı yapar.

Yine de, son 24 saatte Bitcoin, 12.900 ila 13.000 $ aralığında nispeten dirençli kaldı. Hakim kripto para birimi gün içinde 12.888 $’a kadar düşse de, hızla 13.000 $’a yükseldi.

Çıkışlar düşmeye devam ederken Bitcoin girişlerindeki anormal artış, önemli bir eğilimi gösteriyor. Satıcıların BTC üzerinde baskı kurduğu, ancak alıcıların bu baskıyı dengelediği bir piyasa dinamiğini açıkça gösteriyor.

“Byzantine General” olarak bilinen bir trader, satıcıların neden daha aktif hale gelebileceğine dair iki nedeni saptadı.

İlk olarak, türev piyasasının, özellikle Bitcoin vadeli işlem piyasasının aşırı ısındığını vurguladı. İkinci olarak da, borsalarda yüksek oranda balina olduğunu belirtiyor

“Primler de aşırı alım bölgesinde. Türevler çok yükseliyor. Ayrıca şu anda borsalarda oldukça yüksek bir balina oranı var. Bu genellikle kötü bir işarettir. Balinalar neden borsalara kripto para getiriyor. Düşünmek lazım.”

Bunun kısa vadede piyasa genelinde bir gerilemeyle sonuçlanıp sonuçlanmayacağı, birçok faktör nedeniyle belirsizliğini koruyor.

Bazı analistler, Bitcoin piyasasındaki kurumsal faaliyetin sürekli artmasını bekliyor. Trend devam ederse ve ek perakende talebi ile karşılanırsa, balinaların satış baskısına dayanabilir.

Kurumsal anlatı, 2020 yılının anahtarı

Bitcoin piyasasındaki belirsizlik yoğunlaştıkça, önemli bir faktör muhtemelen kurumsal talebin sürdürülebilirliği olacak.

Business Insider’a göre, JPMorgan analistleri Bitcoin’in potansiyel uzun vadeli avantajının “önemli” olduğunu belirtti:

“Y kuşağının zamanla yatırımcıların evreninin daha önemli bir bileşeni olacağına inandığımız için, ‘alternatif’ bir para birimi olarak altınla daha yoğun bir şekilde rekabet ettiği için Bitcoin’in potansiyel uzun vadeli yükselişi kayda değer.”

Ekim ayı boyunca, Bitcoin talebinin ana itici gücü, Grayscale, CME, Bakkt ve LMAX Digital’e kurumsal girişler oldu.

Bitcoin’in satış baskısı kısa vadede yükselebilirken, uzun vadede kurumsal faaliyetteki tutarlı bir artış, satışları engelleyebilir.

Bitcoin, ABD borsasının ve Altın’ın durgunluğuna rağmen değer olarak da artıyor. BTC’nin diğer geleneksel varlıklardan pozitif ayrışması da baskın kripto para birimi için olumlu bir katalizör olarak kabul ediliyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin