Bitcoin ve Ethereum teknik analiz: Fed sonrasında iki varlıkta son durum nedir?

Bitcoin ve Ethereum toplanıyor: İşte fiyatları artıracak etkenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılından başlayan düşüş 2022 senesine kadar sıçradı. Ocak ayında ciddi bir düşüş yaşayan kripto varlıklar yüzde 50’nin üzerinde kayıp gördü. Kimi uzman ve analiste göre düşüşlerin büyük bir kısmı tamamlandı. Gergin bekleyiş ise her an bitecek gibi gözüküyor. Ancak son bir silkeleme hareketi yine de masada bulunuyor. Bitcoin ve Ethereum ise piyasayı biraz daha yukarı taşıyor.

Ocak ayının başlarında yaşanan güçlü bir kan banyosundan sonra, Bitcoin ve genel kripto piyasası şu an itibarıyla bir miktar güç gösteriyor. Son birkaç saat içinde Bitcoin, 38.000 $ seviyelerinin üzerindeki konumunu yeniden kazandı.38K üstünde kalan yapıya kavuşan BTC, hafta sonu olmasına rağmen yatırımcıları biraz daha rahatlattı. 

BTC, 723 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile % 1 artışla 38.162 dolardan işlem görüyor. Benzer şekilde, Ethereum (ETH) 2.600$ seviyelerine yakın işlem görüyor. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, geri çekilmeye rağmen, yatırımcıların şüpheci olmaya devam ettiğini bildiriyor. Bu olumsuz yapı ise daha çok fiyat artışını tetiklediği düşünülüyor. Bitcoin ve Ethereum alanında iyi bir ilerleyiş içinde olduğunu söylemek mümkün.

Bitcoin ve Ethereum, iyileşme sürecinde

Genel verilere baktığımızda Bitcoin ve Ethereum önemli toparlanma sinyalleri veriyor. Geçtiğimiz hafta Fed açıklamaları sonrasında genel bir yükselişen bahsetmek mümkün. BTC fiyatının Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi’nin üzerine çıktıkça “aşırı korku” seviyelerinden şimdi “korkuya” geçtiğini gösteriyor. Bu da piyasanın biraz daha iyileştiğine işaret. 

Öte yandan kurumsal oyuncular, Bitcoin on-chain etkinliğine hükmetmeye devam ediyor. Glassnode’a göre: 

“Bitcoin transfer hacimleri, tüm işlemlerin %65’inden fazlasının 1 milyon dolardan daha büyük olmasıyla, kurumsal boyuttaki akışların hakimiyetinde olmaya devam ediyor. Onchain hacimlerinde kurumsal hakimiyetteki yükseliş trendi, fiyatların 10 bin ila 11 bin dolar civarında olduğu Ekim 2020 civarında başladı.”

Ethereum, alcoinlere liderlik ediyor

Bitcoin’in ilerleyişine altcoinlerde destek veriyor. Özellikle Ethereum’un yeniden tırmanması piyasayı olumlu etkiledi. Zincir içi veri sağlayıcısı, Ethereum’un adres etkinliğinin, ayın başındaki çöküşe rağmen sürekli seviyelerde kaldığını da bildiriyor. Santiment şunları aktardı: 

“Ethereum, haftayı bitirmek için 2.550 dolar seviyesini geri kazandı. Bitcoin’in haftayı kendine has güzel bir yükselişle bitirmesiyle ve ETH’nin aktif adresinin sabit kalmasıyla , piyasa değerine göre fiyatını korumak istiyor.” 

Diğer altcoinlere bakarsak, Chainlink (LINK) bu haftanın başlarında %50’lik güçlü bir düzeltme yaptıktan sonra güzel bir şekilde toparlanıyor. Basın saatinden itibaren, Chianlink (LINK) %7 artışla 17.35 $ fiyat ve 7.9 milyar $ piyasa değeri ile işlem görüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin