Bitcoin ve Ethereum teknik analizi: BTC ve ETH'nin değer kaybı sürüyor!
Bitcoin ve Ethereum teknik analizi: BTC ve ETH'nin değer kaybı sürüyor!

Bitcoin ve Ethereum teknik analizi: BTC ve ETH’nin değer kaybı sürüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasaları, son iki seansta daha da düşük işlem görerek hem Bitcoin hem de Ethereum’u kırmızıda bıraktı. Yazı yazılırken, genel kripto piyasa değeri %2 daha düşüktü.

Bitcoin teknik analizi

Piyasa duyarlılığına bugün de düşüş baskısı hâkim olduğu için Bitcoin boğaları piyasaya çıkmadı. Çarşamba günkü en yüksek 44.309,03 doları takiben BTC/USD bugünkü seansta %3 düşüşle 43.000 doların altına döndü.

Hareket, BTC’nin 42.685,75 dolarlık gün içi en düşük seviyesine ulaşmasına neden oldu ve fiyatları 41.765 dolardaki son desteğe yaklaştırdı. Fiyattaki bu düşüş, 14 günlük Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) 56’lık tabanının altına düşerek 53.10’da seyretmesiyle birlikte geldi.

Bitcoin ve Ethereum teknik analizi: BTC ve ETH'nin değer kaybı sürüyor!

BTC’nin düşüşüne ek olarak, 10 günlük (kırmızı) kısa vadeli hareketli ortalama, 30 Ocak’tan bu yana ilk kez düşüş eğilimi göstermeye başladı.

BTC’nin son yedi gün içinde %3.33 düşmesine rağmen, tarih bize desteğe ne kadar yaklaşırsak, boğaların orada dipten satın almak için beklediğini gösteriyor.

Ethereum teknik analizi

Çarşamba günü 3.000 dolar seviyesinin üzerinde kalma mücadelesinin ardından ETH, bugünkü seansta suyun üzerinde kalmak için mücadele etti.

ETH/USD, uzun vadeli desteğinin 3.022 dolarda kırılmasının ardından bugün 2.987 dolara düştü. Fiyat bu seviyenin ardından 3.000 doların üzerine tekrar çıkmış olsa da bu, daha fazla düşüş olabileceğini gösteriyor.

Bitcoin ve Ethereum teknik analizi: BTC ve ETH'nin değer kaybı sürüyor!

Mevcut düşüş baskısı devam ederse, birçoğu bir sonraki fiyat hedefi olarak 2.840 dolar tabanına bakıyor.

RSI’ye bakıldığında, marjinal bir kırılmaya rağmen fiyat gücü 51 tabanına yakın kalıyor ve bu da geri dönüş bekleyen boğalar için iyi bir işaret olabilir.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin