Bitcoin ve Ethereum teknik analiz: Fed sonrasında iki varlıkta son durum nedir?

Bitcoin ve Ethereum teknik analiz: Fed sonrasında iki varlıkta son durum nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son haftalarda büyük stres yaşayan küresel ekonomi, dünkü faiz sonrasında biraz daha rahatladı. Günlerce Fed’in faiz kararını fiyatlayan piyasalar, bir türlü beklentileri gerçekleştiremedi. Aslında bu beklentiler halen gerçekleşmiş değil.

Bitcoin, Federal Rezerv’in tarihi bir faiz artırımının ardından Perşembe günü son zamanlardaki 20.000$’lık düşük seviyesinden uzaklaştı. ABD’de enflasyon geçen ay %8,6’lık 44 yılın en yüksek seviyesine yükselirken, Fed buna %0,75 oranında zam yaparak yanıt verdi. ETH de bugün marjinal olarak daha yüksekti.

Bitcoin ve Ethereum, piyasaya ön ayak olarak düne göre biraz daha yeşillendi. Hatta altcoinler daha çok baş kaldırabildi. Yine de 2 ile 5 aylık dönemlere göre BTC ve türevleri büyük ölçüde düşüşte. 2021 ATH’lerden ise uzaklık bir hayli fazla. Şimdi piyasanın en değerli iki varlığına kısaca göz atalım.

Bitcoin

Piyasalar Federal Rezerv’in son faiz artırımına tepki verdiğinden, BTC Perşembe günü marjinal olarak yükseldi. Fed, son politika toplantısında 75 baz puan (bps) oranları artırmayı seçti. Bu da sonuç olarak BTC/USD paritesinin anlık olarak 22.870 dolarak yükselmesini sağladı.

Perşembe günkü hareket, Bitcoin’in dünün en düşük seviyesi olan 20,391.30$’dan uzaklaştığını gösterdi. Ayrıca traderlar yeni bir destek noktası oluşturmaya çalışması da gözlerden kaçmadı.

Fiyata ek olarak, 14 günlük RSI da 23.20 destek alanına yerleşmiş görünüyor ve bu da boğalara biraz iyimserlik verebilir. Bununla birlikte, göreceli güç bu noktanın altına düşerse, ayıların gözlerindeki 19.000 dolarlık hedef yine de vurulabilir. Bitcoin ve Ethereum son bir güçlü destek testine gidebilir.

Ethereum

Ether Çarşamba günü 1.000 doların altına düşmeye yakındı. Hatta bazı borsalarda 1.000 doları deldiği haberleri geldi. Ancak FOMC toplantısının ardından bugünkü oturumd yükselmeyi başardı. ETH/USD paritesi, tüm gün boyunca 1.060$’lık dip seviyesinin ardından, bugünkü seansın erken saatlerinde 1.250 dolara giderek güçlü bir hareket sergiledi. 

Bitcoin gibi, bugünkü hareket, ETH’nin yeni bir destek noktası bulmaya çalıştığını gösteriyor. Bitcoin ve Ethereum değerlemesi destekleri tutmak isteyecek.

Öte yandan ayılar muhtemelen 1.000 doların altında Ethereum alacak. Bazıları 800 doların altında bir düşüş bekliyor. Bunun gerçekleşmesi için, Göreceli Güç Endeksi’nin şu anda bulunduğu yerden muhtemelen 20’nin altında işlem görmesi gerekecek.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin