BTC ETH, son 1 haftanın en düşük seviyesine geriledi, sıradaki senaryo ne?

Bitcoin ve Ethereum son durum: Her iki varlık güçlü dirençle karşı karşıya!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın önde gelen varlıkları Bitcoin ve Ethereum, hafta sonu iyi bir performans gösterdi. Piyasayı sırtlayan para birimileri, yükselişlere ön ayak oldu.

Bitcoin, hafta sonundan elde edilen kazanımların ardından fiyatların konsolide edilmesiyle Pazartesi günü on günün en yüksek seviyesine yakın kaldı. Ethereum ise haftaya başlamak için daha düşük olmasına rağmen, aynı zamanda Pazar günkü 1.280 dolar seviyesindeki zirveyi takip etti.

Bitcoin analizi

Boğalar son kazançların ardından bir miktar kar elde etmek istiyor gibi. Bu şekilde göründüğü için BTC bugünkü işlem seansında konsolide oldu. Pazar günü 21.785 dolardan yüksek bir seviyeden gelen BTC/USD paritesi, Pazartesi günü bir miktar geri çekilme yaşadı.

Düşüş, Bitcoin’in haftaya neredeyse %2 daha düşük işlem görmeye başladığını gösteriyor. Ancak bazı yükseliş hissiyatı hala devam ediyor.

Hafta sonu özetlendiği gibi, BTC’nin daha fazla kazanç elde etmesini engelleyebilecek engellerden birisi de RSI’daki 36.45 tavanı. Grafiğe bakıldığında, bugünkü düşüş, fiyat gücünün bu noktadan çıkamaması ve göstergenin yazımı itibariyle 36’da seyretmesi nedeniyle oluşuyor.

Ethereum analizi

Bugünün seansında fiyat düşerken aynı zamanda son zirvelere yakında kaldı. ETH/USD 1.200$’ın biraz altında, 1.199$’da gün içi en düşük seviyesini gördü. Fakat gün içi seans ilerledikçe, Ethereum bir miktar ivme kazanmayı başardı.

Boğalar, geçtiğimiz hafta sonu 1.300 dolar seviyesini yeniden yakalamaya çalıştı. Ancak burada başarı elde edilemedi. BTC gibi, RSI göstergesindeki engeller nedeniyle bu arzu gerçekleşmedi.

Göreceli Güç Endeksi’ndeki 39.80 tavanı bu hafta sonu aşılamadı. Bu nedenle boğalar önceki kazançları tasfiye etmeye karar verdi. Ancak, trader’ların önümüzdeki günlerde bu seviyede başka bir işlem yapması muhtemel gibi. Bu da fiyatı 1.300$ bölgesine yeniden gitmesine yardımcı olabilir.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin