Kripto piyasasında son durum: Bitcoin ve Ethereum iyileşme hareketlerine başladı
Kripto piyasasında son durum: Bitcoin ve Ethereum iyileşme hareketlerine başladı

Kripto piyasasında son durum: Bitcoin ve Ethereum iyileşme hareketlerine başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Acımasız bir kripto piyasası satışı sona erdiğinde, Bitcoin, Ethereum ve ilk on içindeki diğer kripto para birimlerinin fiyatı toparlanmaya başladı.

Kripto piyasasında Terra’nın UST stabil coin’inin çöküşünün neden olduğu çalkantılı bir haftanın ardından, Bitcoin (BTC) fiyatı Cuma gününün erken saatlerinde 30.000 doların üzerine çıkarak gün içi en yüksek seviyesi olan 30.921 dolara ulaştı.

Bitcoin, Perşembe günü 26.350 dolara kadar düştü, bu seviye en son Aralık 2020’nin sonunda, piyasanın büyük bir boğa koşusunun ortasında olduğu bir zamanda görüldü. Bununla birlikte, birçok yatırımcıyı rahatlatacak şekilde, önde gelen kripto para birimi 25.000 dolar psikolojik seviyesinin altına düşmedi.

Bitcoin ve Ethereum’da son durum

CoinMarketCap verilerine göre, önde gelen kripto para birimi, yazım sırasında 30.368 dolar seviyesinde ve değerde %10,9’luk sağlam bir artışı temsil ediyor. En son toparlanmaya rağmen, Bitcoin yedi günlük grafikte hâlâ %16,5 düşüşte ve kripto para biriminin piyasa değeri şu anda 576 milyar dolar.

Sektörün ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum (ETH), bu arada, 2.128 dolarlık günlük en yüksek seviyesine ulaştığı için son 24 saat içinde %9,7 arttı. O da hafta boyunca hâlâ %24’e varan düşüşte. ETH, CoinMarketCap’e göre yazı yazılırken 2.077 dolardan işlem görüyor.

Bu haftaki volatil fiyat hareketi, bir zamanlar piyasadaki en büyük stabil coinlerden biri olan Terra’nın UST’sinin yıkılmasının ortasında gerçekleşti.

Etkiler, endüstrinin en büyük stabil coini olan Tether’de bile görüldü ve Perşembe günü 0,95 dolara düşerek baskı altına girdi. Cuma günü, USDT biraz toparlandı ve basın saatine göre 0,9979 dolardan işlem görüyor.

Cardano (ADA), Solana (SOL), Avalanche (AVAX) ve Shiba Inu (SHIB) dahil olmak üzere önde gelen isimler, bu arada son 24 saat içinde daha da etkileyici bir toparlanma sergilediler ve %20 ila %30 arasında kazanç sağladılar.

Coinbase’in hisseleri Perşembe günkü işlem seansını son güne göre %8,9 artışla 58,50 dolardan kapattı.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin