featured

Bitcoin ve Ethereum, büyük bir düşüş riski ile karşı karşıya! Yatırımcı ilgisi geri gelecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası liderleri olan Bitcoin ve Ethereum büyük bir düşüş yaşama riski ile karşı karşıyalar.

Ağ etkinliği bozulmaya devam ettikçe Bitcoin ve Ethereum güç kaybediyor gibi görünüyor. Bitcoin balinaları tokenl’larını satıyor veya yeniden dağıtıyor. Ethereum için de yatırımcı ilgisi oldukça azaldı.

Volatilite, kripto para piyasasını vurdu. Bunun sonucunda, son 24 saat içinde 160 milyon dolardan fazla tasfiye gerçekleşti.  Bitcoin ve Ethereum şimdi zayıf destek noktalarının üzerinde işlem görüyor ve daha fazla kayıp yaşama riski içindeler.

Büyük bir düşüş riski var

Bitcoin ve Ethereum’un zincir içi etkinliği tehlikeli görünüyor. Önemli bir gelişme olmadan, ilk iki kripto para birimi büyük düzeltmelerden zarar görebilir.

BTC, salı günü yaşanan düşüşün ardından bir Bart modeli geliştirmiş gibi görünüyor. Piyasa lideri, 18,700 dolardan yükseldi ve salı günü kısaca 20,390 dolara kadar çıktı. Ancak, o zamandan beri geri çekildi ve kazanımlarını silerek yeniden 18,480 dolara düştü.

Zincir içi metriklere göz atıldığında, yatırımcıların Bitcoin biriktirmeye dair ilgilerinin çok az olduğu görülüyor. 1,000 ila 10.000 arasında BTC token’ı tutan adresler, geçtiğimiz hafta yaklaşık 950 milyon dolar değerinde yaklaşık 50,000 adet token sattı. Artan satış baskısı yakında piyasa liderinin fiyatına daha fazla zarar verebilir.

Bitcoin ve Ethereum

İşlem geçmişi, BTC token’larına olan talebin oldukça düşük olduğunu gösteriyor. Yaklaşık 1,26 milyon adres, ortalama 19,000 dolar fiyatla 685,000 adet token satın aldı. Başka bir düşüş, bu yatırımcıları daha fazla kayıptan korunmak için pozisyonlarından çıkmaya teşvik edebilir. Destek seviyelerinin eksikliği göz önüne alındığında, Bitcoin 16,240 dolara doğru bir düşüş yaşayabilir.

BTC fiyatının karamsar görünüşten çıkabilmesi için en kısa sürede 19,000 dolar seviyesinin üzerine çıkması gerekiyor. Eğer başarılı olursa, 20,000 dolarda bulunan psikolojik seviyenin üzerinde çok önemli bir kırılmaya işaret ederek son 20,390 dolarlık yüksek seviyeye doğru ilerleyebilir.

Ethereum da son 24 saat içinde yüksek volatilite gördü. Düzensiz fiyat davranışı, zincir aktivitelerinde önemli bir düşüşle çakışıyor. Her gün oluşturulan yeni ETH adreslerinin sayısı, geçen hafta 60,000’in üzerinde iken daha sonra %50’nin üzerinde düşüş yaşadı.

Genel olarak, belirli bir blockchain’de oluşturulan yeni adreslerin sayısındaki sabit bir düşüş, zaman içinde dik bir fiyat düzeltmesine yol açar.

IntoTheBlock’un IOMAP modeli, daha fazla aşağı yönlü baskının Ethereum’u 1,180 dolara götürebileceğini ve 500,000 adresin yaklaşık 1,19 milyon adet ETH token’ı tuttuğunu gösteriyor. Ancak bu destek noktasında tutunamazsa, düzeltme 1,000 dolara kadar uzayabilir.

Ethereum’un, düşüş tezini geçersiz kılması için 1,300 doların üzerine çıkması gerekiyor. Başarılı olursa, toparlanıp 1,450 dolara yükselebilir.

CryptoBriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin