Bitcoin ve Ethereum analizi: Hafta sonu nasıl geçiyor?

Bitcoin ve Ethereum analizi: Hafta sonu nasıl geçiyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasanın en değerli iki varlığı Bitcoin ve Ethereum, yeniden kritik seviyelerin altında dolaşıyor. Düşüşü Perşembe akşamı başlatan kripto varlıklar Cumartesi gününde de devam etti. Hatırlayacağınız gibi daha öncesindeki düşüş yine aynı şekilde başlamıştı. Bu da günler süren bir çakılmaya sahne olmuştu. Fakat bu hafta farklı mı, yoksa yine devam eden bir düşüş gelecek mi? 

Bitcoin ve Ethereum, hafta sonu başlamak için kötü bir gün seçti. BTC, 39,900 ve Ethereum 2.730 dolarda işlem görüyor. Kripto varlıkları için ayılar son piyasa duyarlılığını artırdı. Küresel kripto para piyasa değeri yazılırken yaklaşık %3 düştüğü için Bitcoin de 40.000 doların altında kalıyor.

Bitcoin ve Ethereum fiyatlarında beklenti ne yönde? 

Piyasa baskısı boğaları uzak tutmaya devam ederken, dünyanın en büyük kripto para biriminin fiyatları art arda dördüncü seansta düştü. Cuma günkü en yüksek 40.830 doları takiben BTC/USD haber esnasında %1.3 düştü ve 4 Şubat’tan bu yana en düşük seviyesine yaklaştı. 

Bitcoin ve Ethereum varlıklarındaki düşüş diğer para birimlerinde daha çok hissedildi. Düşüşler büyük oranda çoğaldı. Çift haneli zararlar ise dikkat çekti. 

Bitcoin fiyatı

BTC’nin geçmişte bir destek alanı görevi gören 39.640$’lık gün içi en düşük seviyesine ulaştığını gördü. Fiyattaki bu düşüş, 14 günlük RSI’nın 44.20 tabanının altına düştükten sonra fiyat gücünün aşırı satım bölgesine sağlam bir şekilde girdiğini görüyoruz.

Şu anda bu göstergeyi 43.55’te izliyoruz; bu, Bitcoin’in 36.200 dolardan düşük bir seviyede işlem gördüğü 3 Şubat’tan bu yana en düşüğü. Son düşüşe rağmen, aşağı yönlü momentum devam ederse, daha fazla düşüş olasılığı hala var gibi görünüyor.

Ethereum fiyatı 

2 numaralı kripto para birimi bu haftanın kaybetme serisini genişletmeye devam etti. Ethereum fiyatı, 2.700 doların altına düşmenin eşiğindeydi. Ancak burayı şu anlık korudu.

Cumartesi günü, ETH/USD’nin bugünkü seansta 2,710$’a kadar düştüğünü gördü ve bu nedenle süreçte iki haftanın en düşük seviyesi gelmiş oldu.

Grafiğe bakıldığında, 14 günlük Göreceli Güç Endeksi de birkaç haftanın en düşük seviyelerine geriledi ve şu anda 2 Şubat’tan bu yana en düşük noktası olan 41.28’de seyrediyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin