Bitcoin ve Ethererum piyasa hakimiyetini kaybederken stabil coinler büyümeye devam ediyor!
Bitcoin ve Ethererum piyasa hakimiyetini kaybederken stabil coinler büyümeye devam ediyor!

Bitcoin ve Ethererum piyasa hakimiyetini kaybederken stabil coinler büyümeye devam ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son 30 gün içinde kripto piyasasından 285 milyar dolar silindi ve Bitcoin’in değeri 18 Haziran’da 17.593 dolarla 2022’nin en düşük seviyesine ulaştı. Ayrıca, geçen ayın istatistiklerine göre Bitcoin ve Ethereum’un piyasa hakimiyeti sırasıyla %2,9 ve %2,1 düştü.

Bitcoin ve Ethereum hakimiyeti düşüşte!

Kripto ayı piyasası, dijital para ekonomisine bir miktar zarar verdi ve birçok yatırımcı düşüşün nerede son bulacağını merak ediyor. Piyasa, BTC’nin 17.593 dolara ve ETH’nin 877 dolara düşmesine neden olan en son satıştan sonra kısa bir konsolidasyon dönemi gördü.

While Bitcoin and Ethereum Dominance Slides, Stablecoin Market Caps Reap the Rewards

Her iki kripto para da geçen aydan bu yana önemli miktarda fiat değerinin kaldırıldığını gördü ve o zamandan beri BTC ve ETH’nin piyasa hakimiyeti de azaldı. O sırada BTC, 27 Mayıs 2022’de 28.946 dolardan işlem görüyordu ve ETH 1.745 dolardan el değiştiriyordu. Yazım sırasında BTC, 21 bin doların biraz üzerinde el değiştirirken, ETH 1.221 dolardan işlem görüyor.

Tether, USD Coin ve BUSD hakimiyeti artıyor

Stabil coin tether (USDT), dijital para birimi ekonomisinin net değerinin %6,94’ünü yakalar ve USDC %5,77’yi yönetir. Tether’in piyasa değeri, geçen aydan bu yana büyüme kaydetti.

Mayıs ortasında USDC’nin piyasa değeri kripto ekonomisinin %3,77’sini temsil ediyordu. Binance tarafından ihraç edilen stabilcoin BUSD, kripto ekonomisinin %1,43’üne hakimdi ve bugün %1,8’dir. Aslında, BUSD, USDC ve USDT’nin birleşik piyasa kapitalizasyonları %14,51’e eşittir, bu da ETH’nin %14,7 hakimiyet derecesine oldukça yakındır.

BTC ve ETH, son 24 saat içinde toplamda 32.2 milyar dolarlık ticaret hacmine sahipken, USDT 48.58 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip. Hem BTC hem de ETH’nin hakimiyetini kaybetmesiyle, yatırımcıların stabil coinlere yöneldiği görülüyor. Bu eğilim, stabil coin fonlarının çoğunun ETH ve BTC’nin resmi diplerini bekleyen insanlar olmasının mümkün olduğunu ancak garanti edilmediğini gösteriyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin