featured
Bitcoin ve Bitcoin Cash

Bitcoin ve Bitcoin Cash

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para listelerinin üst sırasında oldukça hareketli saatler yaşanıyor. Son 48 saatte Bitcoin fiyatında 2.000 dolara yakın düşüş grafikleri görülürken, Bitcoin Cash fiyatında ise 1700 doları aşan artış grafikleri görüldü. Bitcoin ve Bitcoin Cash fiyat dalgalanmasının birbirine etki eden bir dönem yaşadığı anlaşılıyor.

01 ağustos Bitcoin ağ yapısındaki çatallanma sonucu oluşan Bitcoin Cash, Bitcoin’in bir ödeme yöntemi olarak kullanımındaki sorunlarını çözeceği iddiasıyla ortaya çıkmıştı. 3 ay boyunca Bitcoin, Bitcoin Cash’in varlığından hiç etkilenmedi, 8 kasımda Segwit2x güncelleme ekibinin bundan vazgeçtiklerini duyurana dek.

Segwit güncellemesi Bitcoin bloklarının büyümesi ve böylece ağın rahatlayarak transfer hızlarının düşmesi, ayıca transfer ücretlerinin de azalması anlamına gelebiliyordu. Bunu destekleyen grubun sayısının yeteri düzeyde olmadığını düşünen segwit geliştiricileri, onu askıya aldıklarını duyurdukları an, Bitcoin fiyatında belirgin bir düşüş olmaya başladı.

Aşağıda Bitcoin ve Bitcoin Cash’in son bir haftalık grafiklerini görüyorsunuz,

Coinmarketcap 12 kasım BTC grafiği
Cainmarketcap 12 kasım BCH grafiği

İki grafik arasındaki ters paralelliği çok açık görebilirsiniz. Bitcoin’in düşüşe geçtiği anlarda, Bitcoin Cash yükselişe geçiyor. Bitcoin ve Bitcoin Cash arasındaki bağlantının Segwit2x destekçisi olan Bitcoin yatırımcılarının, varlıklarını değerlendirmede Bitcoin Cash’i alternatif olarak kullandıkları oldukça açık.

Bitcoin fiyatının en düşük seviye olan 5.627$’ gördüğü saatlerde Bitcoin Cash fiyatı’nın tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.477$ seviyesini gördü. Bu, tam olarak şu anlama geliyor: Bir grup Bitcoin yatırımcısı, ellerinde var olan BTC’leri satıp, o varlıklarla gidip Bitcoin Cash satın alıyorlar.

Ani satışlarla düşen BTC fiyatı, beraberinde ani alışlarla artan BCH fiyatını tetikliyor. Şayet bu hareketler kalıcı olsaydı, bu grafiklere bir toplu eylem, hatta Bitcoin ve Bitcoin Cash savaşını etikleyen bir hareket diyebilirdik. Ancak bu grafiklerin çok kısa süreli olması, kripto para borsalarında pump ve dump adı verilen kısa süreli fiyat artışı ve düşüşünü andırıyor da diyebiliriz.

Bitcoin ve Bitcoin Cash işlem hacmi rekoru

Makalenin yazıldığı saatlerde Bitcoin fiyatı kasım başındaki seviyesine yükselmiş durumda ve 6.200 doların üzerinde işlem görüyor. Piyasa değeri ise 100 milyar dolar. Ancak Bitcoin’in son 24 saatlik işlem hacmi 9 milyar dolar oldu ve yeni bir rekora ulaştı.

Bitcoin Cash ise, 1.500$ seviyelerinde işlem görüyor. BCH 24 saatlik işlem hacminde 11 milyar dolar gibi bir rakamla kripto para tarihinde en yüksek günlük işlem hacmine ulaştı. Toplam piyasa değeri 25 milyar doların üzerine çıktı.


Yasal Uyarı: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kar ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Bizi sosyal medyada takip edin:   Twitter  /  Telegram  /  Facebook 





Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin