Bitcoin ve altcoinlerde son durum! Düşüş nereye kadar devam edecek?
Bitcoin ve altcoinlerde son durum! Düşüş nereye kadar devam edecek?

Bitcoin ve altcoinlerde son durum! Düşüş nereye kadar devam edecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son kripto piyasası incelemelerimizde belirttiğimiz gibi, son haftalarda gördüğümüz piyasadaki pozitiflik, piyasanın Aralık ayında girdiği uzun süreli düşüş trendinde bir düzeltmeden başka bir şey değildi ve Bitcoin’in fiyat performansı bu hipotezi doğruluyor.

Bitcoin önemli desteği kırıyor

Bitcoin üzerindeki yükselen kama, büyük volatilite artışının önünde “cool-off” modeli olarak hareket eden yaygın bir modeldir. Bazen varlıklar yukarı doğru kırılır ve uzun vadeli rallilere girerek düşüş trendini geride bırakır.

Bitcoin chart

Bitcoin, konsolidasyon aralığının üst sınırını test ediyor. Ancak piyasaya giriş olmaması ve cansız ticaret hacmi nedeniyle kısa vadeli ralliler hızlı bir şekilde azaldı.

En az iki destek seviyesinin kırılmasıyla BTC artık üzerinde durmak için başka bir zemin arıyor. Ne yazık ki, şu anda grafikte gördüğümüz tek önemli destek seviyesi, 19.000 dolar seviyesinde bulunuyor.

Piyasa, Bitcoin’in oynaklığındaki bu kadar güçlü bir artışa çoğunlukla şaşırdığından, tasfiye hacmi son 24 saatte yaklaşık 650 milyon dolarlık yerel zirveye ulaştı.

Bitcoin ve kripto üzerindeki makro baskı

BTC’deki son düşüşün arkasındaki temel temel nedenlerden biri, USD’nin bir yabancı para birimine karşı performansını ölçen DXY endeksine yansıyan ABD doları rallisidir.

50 günlük hareketli ortalamaya ulaştıktan sonra ABD doları, destek seviyesinden başarıyla çıktı ve şimdi 108.7’lik yerel zirveye doğru ilerliyor. ABD doları rallisinin devam etmesi, kripto para birimleri ve teknoloji hisseleri de dahil olmak üzere risk varlıkları üzerindeki baskının daha da artması anlamına gelecektir.

Düşen enflasyona rağmen, piyasa yıl boyunca sürecek faiz artırım döngüleri fiyatlıyor. Finans uzmanları, yaklaşan FOMC toplantısında 75 baz puanlık bir artış öngörüyor.

Altcoinlerde son durum

Piyasadaki en büyük kripto para biriminin performansına ek olarak, alternatif dijital varlıklar, en son ralliyi körükleyen bir dizi teknik sorunla karşı karşıya kaldı.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, Cardano’nun piyasadaki geri dönüşü, düğümün yeni sürümünün kurulu olduğu testnest’te ortaya çıkan teknik problemlerden kaynaklandı. Hata, ağın ihtiyaç duyduğu son şey olan Vasil hard fork uygulamasına zarar verebilir.

Ethereum da ayılar tarafından hedef alındı ​​ve bu noktada piyasa ortalaması olan son 24 saatte değerinin %7,3’ünden fazlasını kaybetti.

Altcoinlerin çoğu yerel destek seviyelerine ulaştı, bu da kripto piyasasındaki düşük işlem hacmi ve büyük kurumsal yatırımcıların hareketsizliği nedeniyle hafta sonu hafif bir sıçrama görebileceğimiz anlamına geliyor.

Yazım sırasında, Bitcoin 21.505 dolardan el değiştiriyor, Ethereum 50 günlük bir EMA’da 1.700 dolardan konsolide oluyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin