Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Bitcoin bir balonun içinde değil.
Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Bitcoin bir balonun içinde değil."

Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Bitcoin bir balonun içinde değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Bitcoin bir balonun içinde değil. Bitcoin balonu patlatacak olan iğnedir.” Ekonomist ve Bitcoin Vakfı’nın kurucu direktörü Jon Matonis, Bitcoin’in, bu yıl değerlerini yarıya indirdiğini ancak eleştirmenleri söndüren bir balonun içinde olduğunu belirtiyor. Jon Matonis, gerçek balonun tahvil ve hisse senedi piyasalarında olduğunu söylüyor.

Bitcoin savunucusu, pazarın bir balonun içinde olduğu yönündeki korkuları reddetti

Jon Matonis, “post-legal-ihale” yaşına girdiğimizi ve büyük bankaların kripto ile ilgilenmeye başladığını düşünüyor. Bitcoin savunucusu, pazarın bir balonun içinde olduğu yönündeki korkuları reddetti. Bunun yerine dünya çapında tahvil ve hisse senedi piyasalarının merkez bankaları tarafından yapay olarak şişirildiğini belirtiyor.

Bitcoin, 2017’nin son aylarında 20.000 dolarlık bir yükseliş kaydetti. Ancak o zamandan beri düşüş yaşayarak yaklaşık 7.000 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu da kripto para biriminin şimdi patlayan bir balonun içinde olduğunu iddia edenlerin gerekçesi.

Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Bitcoin bir balonun içinde değil."
Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Bitcoin bir balonun içinde değil.”

Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Asıl balon, çılgın tahvil piyasaları ve merkez bankaları tarafından desteklenen sahte hisse senedi piyasalarıdır.”

2012’de Bitcoin Vakfı’nı kurmaya yardım eden Jon Matonis, konuya yönelik şunları söyledi: “Bitcoin’in bir balon olduğunu söyleyenlere Bitcoin, balonu patlatacak olan iğnedir. Asıl balon, çılgın tahvil piyasaları ve merkez bankaları tarafından desteklenen sahte hisse senedi piyasalarıdır.”

Bu ayın başlarında Londra’daki Innovate Finance konferansında konuşan Jon Matonis, merkez bankaları tarafından yönetilmediğini belirten bir “yasal olarak post-ihale yaşına” girdiğimize inanıyor. Bitcoin gibi ademi merkeziyetçi kripto paraların bu değişimi destekleyeceğini belirtiyor.

Jon Matonis kripto paraların düşüş yaşamayacağına kesin gözüyle bakıyor

Her ne kadar son aylarda Bitcoin daha kullanıcı dostu ve teknolojik bir hale gelse de piyasadaki düşüş beklentisi devam etmekte. Özellikle bazı iktisatçılar kripto paraları bozdurmanın zamanının geldiğini iddia ediyor. Jon Matonis ise kripto paraların düşüş yaşamayacağına kesin gözüyle bakıyor. Kripto paraların gerçek dünya ekonomisinde önemli bir yer alacağına inanıyor.

Jon Matonis, 2012 yılında Bitcoin Vakfı’nın kurulmasına yardım etmeden önce Japon bankası Sumitomo ve Visa için bir döviz tüccarıydı. Kar amacı gütmeyen kuruluş, Bitcoin protokolünün çekirdek geliştiricilerini desteklemek için oluşturuldu. Jon Matonis, vakfın yönetim kurulunda 2012’den 2014’e kadar görev yaptı daha sonra bir yönetici direktörü olarak vakıfta kaldı.

Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Bitcoin bir balonun içinde değil."
Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Bitcoin bir balonun içinde değil.”

Bitcoin Vakfı Yöneticisi: “Bitcoin kurumların piyasayı olgunlaştırmasına ve volatiliteyi azaltmasına yardımcı olacak.”

Jon Matonis, mevcut finansal sistem konusundaki şüpheciliğine rağmen, Goldman Sachs gibi büyük bankaların kripto dünyasına girmeyi düşündüklerini belirterek bu durumun “harika” olduğunu düşünüyor. Jon Matonis konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Ben yeni likidite getirdiği için Bitcoin’in muhteşem olduğunu düşünüyorum. Bitcoin kurumların piyasayı olgunlaştırmasına ve volatiliteyi azaltmasına yardımcı olacak. Vadeli piyasalar, opsiyon pazarları geliştirecekler, hatta Bitcoin civarında faiz oranlı piyasaları görmeye başlayacağınızı düşünüyorum. Biz Libor hakkında bir şeyler duymaya alışkınız, ama artık Bitcoin faiz oranları endeksi Bibor olacak. Dünyanın her yerindeki düzenleyiciler kriptoyla uğraşmaya çalışıyorlar ve Birleşik Krallık son zamanlarda bu sektörden faydalanmak için bir kripto “görev gücü” oluşturdu.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin