Bitcoin vadeli işlemlerde fonlama oranı fiyat artarken negatife doğru yol alıyor – sebebi ne?
Bitcoin vadeli işlemlerde fonlama oranı fiyat artarken negatife doğru yol alıyor – sebebi ne?

Bitcoin vadeli işlemlerde fonlama oranı fiyat artarken negatife doğru yol alıyor – sebebi ne?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) vadeli işlemler piyasasının fonlama oranı, BTC’nin fiyatı yükseldikçe negatife dönüyor. Trend, lider kripto para birimi yükseldikçe short odaklı sözleşmelerin sıkıştığını gösteriyor.

Short squeeze terimi, traderların Bitcoin’e karşı giderek daha fazla bahis oynadığı ancak BTC’nin yükseldiği bir senaryoyu ifade eder. BTC arttıkça, sort pozisyonunda olanlar pozisyonlarını ayarlayarak likidasyonu önlemek için pozisyonlarını satın alırlar.

Short odaklı sözleşme sahiplerinden piyasa alımları daha sonra alıcı talebine dönüşerek BTC’yi daha da yukarı iter.

bitcoin price

Bitcoin için ne anlama geliyor?

Short veya long pozisyon odaklı sözleşme sahiplerinin piyasaya hakim olup olmadığını ölçmek için en yaygın olarak kullanılan ölçü fonlama oranıdır.

Bitcoin vadeli işlem borsaları, piyasada denge olmasını sağlamak için “finansman” adı verilen bir sistem kullanır.

Piyasa, alıcılar veya long odaklı süreli kontrat sahipleri ile boğulduğunda, fonlama oranı pozitif hale gelir. Pozitif fonlama oranı, alıcıların, pozisyonlarının bir kısmını ücret olarak ödeyerek satıcıları telafi etmesini gerektirir.

Ancak piyasa satıcılar veya short odaklı satıcılar tarafından aşıldığında fonlama oranı negatife döner. Ardından, short pozisyonundaki satıcılar alıcıları telafi etmek zorundadır.

Bitcoin’in sürekli yükselişinin arkasındaki sebep, short pozisyonundaki satıcıların sayısının artmasıdır. Bu nedenle, alıcılar BTC’ye long odaklı sözleşmeler yaptıkları için tazmin edilir. Bitcoin yükseldiği için, daha fazla short pozisyonundaki satıcı pozisyonlarını kapatıyor ve bu da piyasada alıcı talebini artırıyor.

bitcoin

“Byzantine General” olarak bilinen bir trader, Bitcoin’in mevcut teknik yapısının iyimser olduğunu vurguladı. Yine de, finansman oranları negatiftir, bu da tipik olarak daha geniş bir ralli için yer olduğunu gösterir.

BTC, kripto para piyasa hacminin büyük bir kısmını emiyor

Negatif fonlama oranı ve devam eden short squeze’a rağmen, pozitif Bitcoin piyasa duyarlılığını daha da artırabilecek birkaç başka faktör bulunuyor.

En önemlisi, Bitcoin hızla yükselen tek büyük kripto para birimi iken, piyasanın geri kalanı durgunlaşıyor.

Bitcoin’in tek yükseliş trendi, üç ana eğilim gösteriyor. Birincisi, kâr hala altcoinlerden BTC’ye dönüyor. İkincisi, BTC’ye olan talep o kadar yüksek ki, daha yüksek riskli oyunlar için iştah azalıyor. Üçüncüsü, spot piyasada alıcı talebinin açıkça satış baskısını aştığını gösteriyor.

Geçen hafta boyunca, madencilerin BTC sattığına dair işaretler oldu. Bitcoin’in madenci net envanteri gözle görülür şekilde düştü, bu da madencilerin masraflarını karşılamak için BTC sattığını gösteriyor.

Bundan kısa bir süre sonra, Çin’deki bazı madencilerin yağmurlu mevsimden sonra üretimi yavaşlatmasıyla Bitcoin blockchain ağının hash gücü düştü.

Önemli satış baskısı oluşturabilecek çeşitli faktörlere rağmen, BTC temel direnç seviyelerini zorluyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin