Bitcoin ATH'sinden %50 düşük! Ayı piyasasına mı giriyoruz?

Bitcoin ATH’sinden %50 düşük! Ayı piyasasına mı giriyoruz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, 2021 yılında büyük kazançlar elde etti ve 2022’ye güçlü bir boğa koşusuyla fiyatı 63 bin doların üzerine çıkararak girdi. Ancak varlık, yeni yılda büyük geri çekilmeler gördü ve fiyat şu anda ATH’sinden %50 daha düşük işlem görüyor.

BTC’nin Mayıs 2020’de üçüncü kez %50 düşüş yaşadığı göz önüne alındığında, piyasa yorumcuları Bitcoin’in performansı konusunda büyük ölçüde iyimserdi, ancak Kasım ayında yeni zirvelere ulaşmasına rağmen BTC, o zamandan bu yana sürekli olarak düşük performans gösterdi. Bu uzun vadeli bir ayı piyasasının başlangıcı mı?

Artan küresel enflasyon oranları ve Covid belirsizliği, dünya çapında hisse senetlerinde büyük çaplı bir düşüşü tetikleyerek kripto para piyasasını etkiledi. Bu nedenle, Bitcoin’in son dönemdeki düşük performansı bir nebze anlaşılabilir.

BTC’nin 2021 yılının ilk çeyreğinde kaydettiği ilerlemenin devam edeceğine dair umut olmasına rağmen, yılın son ayında bir dizi kripto parada büyük çöküşler meydana geldi. Aralık’ta 50 bin dolarda bulunan Bitcoin fiyatı, Ocak ayının başlarında 41 bin dolara kadar düşerek büyük bir geri çekilme gördü.

Bitcoin ATH'sinden %50 düşük! Ayı piyasasına mı giriyoruz?

Geçen yıl boyunca bir dizi güçlü ralliye rağmen, Bitcoin şimdiye kadar tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmayı başaramadı.

BTC/USD’nin 2021’de yaşadığı tüm zamanların en yüksek seviyesi, teknik analiz açısından bir “çift tepe” modeli oluşturdu. Bu durum, varlık için 2022’de endişelenmemize neden olabilir.

Finans gazetecisi Lawrence Carrel’in Forbes’ta belirttiği gibi, “çift tepe”, yatırımcıların yükseliş eğilimi için son kez kâr elde etmek istediğini gösterebilir. Bu olay, tüccarların bir düşüş trendinde hisselerini satarak kâr elde edebilecekleri bir düşüş eğilimine yol açabilir.

Bununla birlikte, çifte tepe eğilimlerinin, kripto dünyasında o kadar da önemli olmadığını belirtmekte fayda var. Kripto paralarda varlığın değerini belirlemek için daha önemli göstergelerden biri yatırımcı duyarlılığıdır.

Bitcoin ayı piyasasında mı?

Bir varlık %20’den fazla bir düşüş yaşadığında, büyük ölçüde ayı piyasasında olduğu kabul edilir. Oldukça değişken dalgalanmalar bu %20’yi keyfi bir sayı gibi gösterse de, Bitcoin’in Kasım ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden %36.5’lik düşüşü endişe verici. Peki Bitcoin’in 2022 için görünümü nasıl görünüyor?

Kripto paraların değişken dünyasında gözlemlenebilir model sayısı çok az. Ancak, Bitcoin %50 fiyat düşüşlerinin varlığın değerini canlandırabilecek parabolik rallilerin habercisi olduğunu birçok kez kanıtladı.

Bitcoin’in ATH’sinden ilk %50 düşmesi 2012’de kaydedildi. Bu düşüş, BTC fiyatının bir yılda 12 dolardan 1217 dolara çıkmasına neden olan bir ralliyi tetikledi. BTC 2016’nın Temmuz ayında ikinci kez %50 düştü. Ancak bunun ardından varlığın fiyatı 2017’nin Aralık ayına kadar 647 dolardan 19.800 dolara çıktı.

Bitcoin ATH'sinden %50 düşük! Ayı piyasasına mı giriyoruz?

Mevcut verilerden de görebileceğimiz gibi, Bitcoin’in üçüncü %50 düşüş etkinliği şimdiye kadar geçmiş trendlere ayak uyduramadı.

BTC’nin önceki yarılanma döngülerine göre şu anki ortalamanın altındaki performansı, yatırımcı güvenini etkileyen duyarlılıkta bir gerilemeye neden olabilir. Freedom Finance Europe yatırım araştırması başkanı Maxim Manturov konuyla ilgili şunları söyledi:

“BTC’nin daha önce 2022’nin sonunda 100.000 dolardan işlem görmesi bekleniyordu, ancak genel olarak, bu tür riskli varlıkların faiz oranlarına son derece duyarlı olduğunu ve faiz oranları yükselirse bu tür varlıkların daha oynak hale gelebileceğini anlamakta fayda var. O yüzden dikkatli olmak ve tekniğe bakmak önemli.”

Bitcoin için yükseliş beklentilerinin nedenleri

2021 yılının son çeyreğinin sıkıntılı bir şekilde sona ermesine rağmen, Bitcoin’i çevreleyen çok sayıda yükseliş hissi bulunuyor. Ayrıca varlığın 2022’nin başlarındaki 40.655 dolarlık düşük seviyesinden son zamanlarda sıçraması, BTC satın almak isteyen çok sayıda yatırımcı olduğunu gösteriyor.

BTC için en son yarılanma döngüsü, son iki %50 düşüşün ardından ortaya çıkan şaşırtıcı zirveleri sağlayamadı. Ancak, PayPal ve Visa gibi büyük finansal oyuncuların yanı sıra El Salvador’un varlığı yasal para olarak tanıması benzeri görülmemiş düzeyde kurumsal benimseme getirdi.

Bitcoin’in son performansı bir ayı piyasasına işaret edebilir. Ancak, BTC’nin 2021’de artan kurumsal benimsenmesinin, piyasa duyarlılığındaki olumlu hisler devam ettiği sürece Bitcoin’in artmasını sağlayabileceğini belirtmekte fayda var.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin