Bitcoin 20.000 dolara yaklaşırken ünlü analistten
Bitcoin 20.000 dolara yaklaşırken ünlü analistten "rahatlama" uyarısı geldi!

Bitcoin 20.000 dolara yaklaşırken ünlü analistten “rahatlama” uyarısı geldi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Peter Brandt, Bitcoin’in 20.000 doları tekrar test etmesi durumunda bir rahatlama rallisi görmesini bekliyor. Bitcoin bir kez daha 21.000 dolar seviyesinin altına düştü, bu da 2017 zirvesinin yeniden test edilmesinin devam ettiği anlamına geliyor.

BTC

Yakın tarihli bir tweet’te kıdemli grafik uzmanı Peter Brandt, yukarıda belirtilen senaryo gerçekleşirse lider kripto birimi Bitcoin’in bir rahatlama rallisi göreceğini tahmin ettiğini söyledi. Ancak, yatırımcıları toparlanmanın kısa vadede olabileceği konusunda da uyardı.

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın basın toplantısında daha ılımlı bir konuşma gerçekleştirmesinin ardından Çarşamba günü kripto para borsaları ile birlikte rahatlama ralli moduna girdi.

Dün Fed, yüksek bahisli bir politika toplantısının ardından 75 baz puanlık 28 yılın en büyük faiz artışını açıkladı. ABD Merkez Bankasının kontrolden çıkan enflasyonu dizginlemek için önümüzdeki ay tekrardan 75 baz puanlık bir artışa gitmesi muhtemel görünüyor.

ABD hisse senetleri ve kripto, Fed sonrasında kazançlarını çok kısa sürede sildi. Üç ana borsa endeksinin tümü şu anda kırmızıda işlem görüyor ve Dow, Ocak 2021’den bu yana ilk kez 30.000 seviyesinin altına düştü.

Bitcoin fiyatı için sırada ne var?

Durgunluk korkuları şimdi ön planda ve Fed, daha yavaş ekonomik büyüme anlamına gelse bile enflasyonu düşürmeye kararlı görünüyor.

Bitcoin şu anda satışta olmasına rağmen, birçok analist, çok daha düşük seviyelerin test edileceğine inandığı için bu seviyeleri hâlâ iyi bir satın alma fırsatı olarak görmüyor.

Peter Brandt, dünyanın en büyük kripto para biriminin 12.000 dolara düşebileceğini tahmin ediyor. Doubleline CEO’su Jeffrey Gundlach, Bitcoin’in potansiyel olarak 10.000 dolara kadar düşebileceğine inanıyor. Bu arada Guggenheim’dan Scott Minerd, Bitcoin’in mevcut düşüş döngüsünü tamamlamadan önce dört basamaklı bölgeye geri düşebileceğine inanıyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin