Bitcoin 29.000 dolara ulaşırken tasfiyeler 130 milyon doları aştı!
Bitcoin 29.000 dolara ulaşırken tasfiyeler 130 milyon doları aştı!

Bitcoin 29.000 dolara ulaşırken tasfiyeler 130 milyon doları aştı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin son zamanlarda tasfiyelerde önemli bir artış yaşadı. BTC’nin 29.000 dolara ulaşmasının ardından tasfiyeler 130 milyon doları aştı.

Kripto para piyasasındaki tasfiyeler, genellikle marj çağrıları veya zarar durdurma emirlerinin tetiklenmesinin bir sonucu olarak, yatırımcıların pozisyonları kapatıldığında gerçekleşir. Çok sayıda pozisyon kapatıldığı ve varlıklar satıldığı için yüksek hacimli tasfiyeler volatilitenin artmasına neden olabilir. Bu, bir domino etkisi yaratarak daha fazla tasfiyeye neden olabilir ve fiyat hareketlerini şiddetlendirebilir.

BTC liquidations

Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin, son 48 saatte yaklaşık %7 değer kazanarak 28.613 dolardan işlem görüyor. Bu artışa rağmen, dijital varlık henüz 24 Mart’ta ulaşılan yerel yüksek seviyesi olan 29.346 dolara ulaşmadı. Piyasa, Bitcoin’in fiyat performansını yakından izliyor, çünkü yerel yüksek seviyeyi aşmak potansiyel olarak daha uzun süreli bir yükseliş sinyali verebilir.

İlginç bir şekilde, merkezi borsalardaki fonlama oranları nispeten düşük kalıyor. Bu, mevcut rallinin, Bitcoin’in fiyat hareketi için hem olumlu hem de olumsuz bir faktör olabilecek kaldıraçla şekillenmeyeceğini gösteriyor.

Bir yandan, kaldıraçlı pozisyonlar tarafından yönlendirilmeyen bir ralli, marj çağrıları nedeniyle bir dizi tasfiye riskini azalttığı için daha istikrarlı olarak kabul edilebilir. Bu senaryoda, piyasa büyümesi devam edebilir.

Öte yandan, düşük fonlama oranları, yatırımcılar arasında bir güven eksikliği olduğu anlamına da gelebilir ve birçok kişi potansiyel bir fiyat dönüşü beklentisiyle pozisyonlarını güçlendirmemeyi seçer. Sonuç olarak yatırımcılar temkinli hareket ettikleri için Bitcoin bir süre daha aynı aralıkta dalgalanabilir.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin